8 rochii pe care le poți purta la o petrecere în acest sezon

Rochia – un articol de îmbrăcăminte emblematic, care în ciuda schimbărilor produse în contextul cultural-social, ce influențează profund moda, a fost reinventată în multiple moduri de-a lungul secolelor, dăinuind permanent în scena tendințelor.

Dacă la jumătatea secolului al nouăsprezecelea, accentuarea și crearea unei talii mici prin folosirea corsetelor era în vogă, rochia a cunoscut o adevărată revoluție datorită invențiilor vestimentare de la acea vreme – precum fermoarul și fierul electric – iar la începutul secolului douăzeci a căpătat altă silueta.

Prin creațiile sale, Coco Chanel a convins femeile să renunțe la rochiile lungi până în pământ și să opteze pentru piese vestimentare a căror lungime nu depășea genunchiul. Cu toate acestea, Christian Dior, designer pasionat de silueta feminină, a fost cel care a creat colecția haute couture „New Look'. Simbolizând atât o alternativă a stilului sobru și conservator, cât și începutul unei noi societăți, colecția a emanat feminitate, prezentând siluete cu o talie îngustă, ce contura un aspect de clepsidră.

Rochia de azi

Până astăzi, trendurile au adus atât în prim plan, cât și lumina reflectoarelor de pe podium diverse stiluri și forme – fie că vorbim de rochia cloș, cu imprimeu, tipică anilor 50 sau de rochiile purtate peste helance din 70. Iar în 2019, există o multitudine de stiluri: de la rochii tricou la imprimeuri înflorate. Indiferent de preferințele pe care le ai, sau stilul cu care să te identifici, există câte o rochie care să se potrivească mănușă pentru toată lumea.

Iar pentru că afară este încă vară și mai avem câteva săptămâni la dispoziție să savuram nopțile calde, specifice acestui sezon, ți-am pregătit o listă cu rochiile de care ai nevoie când vrei să fii comodă, trendy și atrăgătoare – sunt genul de piese vestimentare care o să declanșeze întrebarea „De unde ai cumpărat rochia asta?'.

Citește și:
Top 10 rochii cu imprimeu floral

Text: Ioana Oblu
Foto: Imaxtree

Cât de bine îți cunoști tenul? Completează testul ACUM și câștigă super premii de la La Roche Posay

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din fashion