24 de ore în izolare cu… Simona Țăranu

În fiecare zi o vedetă sau un influencer îți spune cum și-a petrecut o zi în izolare cu tips-urile sale personale & idei de pus în aplicare.

Simona Țăranu, prezentator TV la Digi Sport, ne mărturisește că a încercat să nu se gândească la perioada de izolare ca la una restrictivă ci mai degrabă să vadă partea bună a acesteia, și anume să își petreacă mai mult timp cu soțul ei și să se relaxeze.

1. La ce oră te trezești dimineața?

Destul de târziu acum, când stau acasă. Uneori și la ora 11. Asta pentru că echipa Digi Sport a fost împărțită în două ture, în contextul actual și tura mea s-a încheiat și stau 14 zile acasă. Atunci când voi reveni la serviciu voi avea jurnale live până la 21:30‬, așa că mă voi trezi din nou la ora 9‬. Mereu am acordat o atenție deosebită somnului și niciodată nu am sacrificat odihna. Atunci când sunt obosită simt că îmi las organismul fără apărare.

2. Care este ritualul tău de beauty?

În fiecare zi hidratez foarte bine zona perioculară, ea fiind prima care arată vârsta, mai ales după 30 de ani. De 2-3 ori pe săptămână aplic o mască hidratantă pe întreaga suprafață a feței, apoi o cremă ușoară pentru piele uscată și sensibilă. O dată la 3-4 săptămâni aplic un tratament pentru întărirea și hidratarea firului de păr. Nu m-am vopsit niciodată și încă nu sunt nevoită să o fac, dar pentru că lucrez în televiziune, trebuie să îmi protejez părul împotriva degradării termice la care îl supun aproape zilnic.

3. Cum arată programul tău într-o zi de stat acasă?

Profit de această perioadă și mă trezesc mai târziu, recunosc că mai lenevesc puțin în pat. Deschid televizorul să aflu ultimele știri, dar și pentru că vreau să îmi revăd colegii (de la Digi Sport și Digi24). Apoi încep să mă ocup de piele și păr. Fie că răsfăț pielea cu o mască sau doar o hidratez cu crema de zi cu zi, timpul îmi permite să acord mai multă atenție. Apoi pregătesc micul dejun. Pe parcursul zilei fie citesc, pentru că acum am mai mult timp să termin cărți pe care plănuiam de mult să le trec pe lista „citite”, fie fac o prăjitură – îmi place să gătesc pentru cei dragi. Desigur, ies cu câinele în fața blocului, dar nu lipsește accesarea rețelelor sociale unde „intru” în viața privată virtuală de pe Instagram ale unor persoane pe care le urmăresc. Petrec timp și la telefon, cel mai mult cu familia, dar nu îmi neglijez nici prietenii. Înainte de aceste vremuri de pandemie, viața mea arăta altfel. Zilele libere le petreceam în liniște și erau aproape doar despre mine, soțul meu și despre părinți și bunici. Aveam un program solicitant. Televiziunea absoarbe multă energie, concentrare, dedicare și se mai adăugau evenimente, diverse proiecte și întâlniri.

4. Care este meniul tău favorit homemade?

Recunosc că am cam abuzat de paste și pizza. Paste fac aproape zilnic. Și prăjituri.

5. Care sunt cărțile tale preferate pentru această perioadă?

Am o slăbiciune pentru literatura rusă. Poate și pentru că sunt moldoveancă și am copilărit cu romanele scriitorilor ruși. Scrierile lor îmi par captivante. Nu mă lasă să mă despart de carte, ca un film bun la care nu respiri și abia aștepți să vezi ce se mai întâmplă. Cartea pe care o citesc acum se numește Îngerul de foc, de Valeri Briusov.

6. Spune-ne trei filme pe care ni le recomanzi.

Mulholland Drive, Interstellar, Shutter Island.

7. Asculți muzică sau îți place să fie liniște în casă?

Depinde. Dacă traversez o perioadă agitată, multă muncă, evenimente, proiecte, îmi doresc să nu aud nici musca. Acum e altceva. După care revin la birou fie ascult muzică, fie profit de faptul că Digi Sport retransmite competiții de colecție, și urmăresc un meci. Oricând e o plăcere să o revăd pe Simona Halep pe teren.

8. Care este ținuta ta favorită de stat în casă?

Ținută sport, dar lejeră și comodă, deși pijamaua este cea preferată.

9. Care sunt canalele de socializare pe care le folosești pentru a vorbi cu prietenii tăi în izolare?

Nu doar în izolare, și înainte foloseam Instagram pentru a vorbi cu prietenii. Merg pe principiul că o poză spune mai mult de 1000 de cuvinte. Admir fotografiile și ori comunicăm succint pe Instagram, ori ne întindem la vorbă pe WhatsApp.

10. Cu cine vorbești cel mai des la telefon?

Cu mama care se află la Piatra Neamț, de unde provin și eu, dar vorbesc și cu sora mea care locuiește în Franța de mulți ani.

11. Care este contul de Instagram care ți se pare cel mai relevant acum?

Urmăresc în continuare tot ce ține de haine, ținute de stradă, în special ale unor rusoaice pe care le consider fără cusur. Dar mai trag cu ochiul și la conturile cu rețete culinare, mai ales când poza exprimă fericirea supremă din farfurie. (@thefeedfeed, @dianemorrisey, @alisoneroman)

12. Care sunt site-urile, canalale TV sau ziarele online de unde îți iei informația de ultimă oră?

Nu doar pentru că sunt colegii mei, dar chiar mă uit la TV numai pe Digi24 și Digi Sport. Este o informație transmisă obiectiv și transparent. La fel stă treaba și când vine vorba despre site-uri online. Și pentru că prezint sport și sunt fascinată de această lume, nu pot să mă desprind de competiții nici când stau acasă, chiar dacă sportul este în pauză. Mă relaxez urmărind un meci de fotbal sau parcursul Simonei Halep în turneele importante.

13. Care este momentul tău favorit din zi?

Dimineața. Orice dimineață e un nou început. Dimineața e ca o primăvară. O simt ca pe o nouă șansă, și îmi dă o stare de bine.

14. Ce îți lipsește cel mai mult în izolare?

Familia de la Piatra Neamț, colegii și atmosfera de la Digi, dar și călătoriile. Știu că este doar o perioadă și dacă vom respecta cu toții regulile, vom putea apoi să ne îmbrățișăm persoanele dragi fără nicio strângere de inimă. Încerc să nu mă gândesc la izolare ca la o perioadă restrictivă, ci să îi văd partea frumoasă – am mai mult timp pentru mine, pentru soțul meu și pentru a mă relaxa acasă.

15. Ai câteva tips-uri pe care le putem pune și noi în aplicare?

Îmi place să îi surprind pe cei dragi. Și izolarea nu mă împiedică să fac asta. Comand online diverse atenții și le trimit celor apropiați. Nu vreau să se simtă uitați și neglijați, nu vreau ca distanța să ne despartă. Iar pentru mine… nu îmi prinde rău acest timp pentru reflecție, analiză și meditație. În rest, urmăresc activitatea colegilor, meciuri, filme, citesc o carte bună, pregătesc o prăjitură delicioasă, am mai mult timp de petrecut cu soțul meu, Florin, și cu Wish (câinele) și să visăm la o nouă vacanță.

16. Un mesaj pentru fanii tăi?

Cu siguranță va trece. Cu răbdare, cu responsabilitate, cu prudență și solidaritate vom depăși și această încercare. Dar limitarea proporțiilor acestei pandemii ține de fiecare dintre noi. Făra să ne dăm seama ceva se schimba în noi. În vremuri de pandemie, o îmbrățișare, o strângere de mână reprezintă un adevărat pericol. Așa că #STĂMACASĂ, și ne protejăm nu numai pe noi, ci și pe cei dragi.

Fun quiz

1. Câine sau pisică? Ambele. Ador animalele. Momentan am doar un cățel. Dar sper să nu mă opresc la unul.
2. Beatles sau Rolling Stones? Rolling Stones.
3. Sneakers sau flip flops? Sneakers.
4. Sport sau Yoga? Yoga.
5. Cafea sau ceai? Cafea.
6. Seriale sau filme? Filme. Doar filme! Fug de tot ce creează dependență.

Citește și:
24 de ore în izolare cu… Barbara Isasi (Mandinga)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Unica.ro
Mai multe din fashion