10 momente care au scris istorie la New York Fashion Week Primăvară/Vară 2020

De la an la an, designerii devin tot mai preocupați cu ilustrarea problemelor "lumii reale" pe podiumurile de pretutindeni.

Cu toate că drumul pe care îl avem de străbătut e lung, trebuie să apreciem fiecare pas făcut în direcția corectă. Iată câteva momente empowering din cadrul prezentărilor recente de la la New York Fashion Week Primăvară/Vară 2020.

1.Tess Holliday, în prezentarea Chromat

Directorul creativ și fondatoarea brandului Chromat, Becca McCharen-Tran tratează în fiecare colecție probleme importante legate de acceptarea corpurilor noastre. În colecția de primăvară 2019 designerul a îmbrăcat modelele în tricouri ude pentru a sublinia problema multora dintre noi de a ne afișa corpurile în costume de baie. În colecția de toamnă, printre modelele de diferite mărimi, s-a regăsit și un model cu dezabilități, iar în colecția de primăvară 2020, pe lângă modelele de diferite etnii se regăsește și bloggerita plus sized Tess Holliday purtând un o rochie albă a care este imprimat textul „Sample Size”.

2. Modele de toate vârstele în prezentarea Collina Strada

Hillary Taymour vorbește prin hainele ei despre subiecte precum social media, chakre sau despre cum să-ți atingi potențialul maxim. Anul acesta prezentarea Collina Strada a fost deschisă de către artistul hip-hop și totodată activistul pentru mediu Xiuhtezcatl Martinez. În timp ce modele defilau, acesta a ținut un mic „TED Talk” despre protejarea naturii. Collina Strada a avut modele de toate vârstele, inclusiv un bebeluș.

CONȚINUT VIDEO ELLE

3. Ashley Graham în prezentarea Tommy Hilfiger x Zendaya

Pe lângă spectacolul adus la Apollo de către Tommy Hilfiger și Zendaya, Ashley Graham ne-a surprins pe toți cu apariția sa, însărcinată, în cadrul prezentării. Acest lucru nefiind în niciun caz un impediment. Ashley a defilat mai elegantă ca niciodată.

4. Modele de vârste diferite în prezentarea Kate Spade

Brand-ul Kate Spade se impune anul acesta în fața stereotipurilor și a discriminării față de persoanele în vârstă prin includerea în prezentare a modelelor de diferite vârste.

5. Diversitate în prezentarea Christian Siriano

Christian Siriano în colaborare cu artista Ashley Longshore a creat un show ce exprimă feminisimul. Catwalk-ul a fost înconjurat de tablouri supradimensionate în care erau reprezentate femei puternice precum Frida Khalo, Lady Gaga și Laverne Cox. Christian Siriano nu face altceva decât să ne reamintească faptul că moda e o artă, un mod de exprimare puternic și tot ceea ce îți trebuie este un mesaj bun.

6. Femei influente în prezentarea Tanya Taylor

Ceea ce a facut remarcabilă prezentarea Tanyei Taylor a fost proveniența modelelor. Taylor a adus femei influente din diferite domenii pentru a-i prezenta ținutele. Printre acestea s-a numărat și blogger-ul de modă Maria Alia.

7. Modele plus size în prezentarea Prabal Gurung

Prabal Gurung este de asemenea un entuziast al mișcării ce vizează „body empowerment-ul”. Fiind foarte vocal despre acest lucru, designerul a adăugat modele plus size în prezentările sale.

8. Diversitate etnică în prezentarea Maryam Nassir Zadeh

Diversitatea etnică se observă în prezentarea lui Maryam Nassir Zadeh, unde aceasta și-a încheiat show-ul de modă cu o piesă din anii 90 de la Bollywood.

9. Modele cu siluete și vârste variate în prezentarea Sandy Liang

Deși acesta a fost primul runaway show pentru Sandy Liang, designerul a reușit să se ridice la nivelul celorlalte branduri, având în vizor aceleași repere precum designerii consacrați. Aceasta și-a animat prezentare prin modelele „umane”, cu siluete și vârste variate.

10. Rihanna a scris istorie cu noul show Savage x Fenty

Rihanna, pe lângă body empowerment-ul cu care ne-a obisnuit încă de când a lansat linia de lenjerie intimă Savage x Fenty, a tras un alt semnal de alarmă cu referințe la generația Z a cărei viață se petrece prin intermediul telefoanelor. Astfel, celebra cântăreață n-a lăsat pe nimeni să intre la prezentare cu telefonul, făcându-i sa se bucure de moment.

Citește și:
Best streetstyle looks @ Săptămâna Modei de la New York Spring/Summer 2020

Text: Paula Popa
Foto: Imaxtree, PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din fashion