10 lucruri care mi-au placut la Paris Fashion Week

Marian Palie ne dezvaluie lucrurile care i-au placut la Saptamana Modei de la Paris.

10 lucruri care mi-au placut la Paris Fashion Week

Parisul imi place pentru ca:

 • imi aduce aminte de o femeie batrina, deosebit de frumoasa in tinerete, educata (si nu prea), fumatoare inraita, un pic frivola (dar nu pina la capat), cu arbore genealogic (incert), eleganta, iubitoare de arta.
 • dupa Viena, aici poti gasi cele mai dumnezeiesti dulciuri. Orice gurmand apreciaza cultura lor in patiserie.
 • barbatii au cultul flirtului.
 • pentru ca moda inalta este cel mai fidel reprezentata aici.
 • aici s-au dezvoltat creativ o sama de maestri culturali: Dior, Brancusi, Balenciaga, Chagall, Cioran etc.
 • oricit ai aprecia arhitectura unei rochii semnata Alber Elbaz nu ai cum sa nu te minunezi in fata unei minunii precum Catedrala Notre Dame.

10 lucruri care mi-au placut la Paris Fashion Week

La Saptamina Modei de la Paris mi-a placut:

 1. 1. Dupa o epoca de (post) negru lumea revine la ginduri mai bune. Culoarea invadeaza cu o nonsalanta debordanta aproape toate prezentarile. Printurile florale in culori pale sau dimpotriva, culorile electrice, aproape isterice revin cu o furie debordanta.
 2. 2. Grace Coddington care intrece in modestie si talent o sala plina ochi de la Paris. Si totusi eleganta si frumusetea ei era ocolita de obiectivul prafuit al fotografilor. Vizibila din avion era doar pomul-de-craciun-Anna-dello-Russo.
 3. 3. Kenzo. Antonio Maras a evitat sa devina o moda. Insa, ce face el e cu adevarat moda. Moda asa cum ar trebui sa fie azi. Inteligenta si sofisticata, curata si feminina.
 4. 4. Hermes care renunta la serviciile fostului copil teribil al modei anilor 90, Jean Paul Gaultier. La butoane, de sezonul viitor, este asteptat un designer pe care il urmaresc de ani, Christophe Lemaire.
 5. 5. Ca de cele mai multe ori showul de dinainte era mult mai ofertant decit showul din sala. Fenomenul blogurilor de street style a atins apogeul carierei lor. Orice “oala in cap” sau “pantof rupt” era pozat cu bucuria unei mari descoperiri stilistice.
 6. 6. Fanfara care ne intimpina la prezentarea din cortul de nunta la prezentarea Casei Margiela. Desi ploua incet si des (ca sa fie complet enervant) mica fanfara cinta cu o frenezie demna de Fanfara 10 prajini.
 7. 7. Muzica de la Chanel (o orchestra de 80 de instrumentisti) si Kenzo. Reorchestrari dupa melodii celebre semnate Bjork.
 8. 8. Numele “A Handsome Woman” si colectia lui Dries Van Notten
 9. 9. Bacantele lui Haider Ackermann. Rochiile semnate Ackermann, din matase, fermoare si piele, reusesc sa devina piese de o eleganta sinonima cu cea a lui Rick Owens.
 10. 10. Karl Lagerfeld care reuseste, sezon dupa sezon, sa faca din casa Chanel un imperiu.

PS- de Cristina Craciun (Printesa Tam Tam) care e un partener perfect pentru o saptamina la Paris

 

 

 

Foto:Cristina Craciun
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din fashion