Paul Smith

Designerul britanic Paul Smith se naste pe 5 iulie 1946, in Beeston, Nottingham.

Paul Smith

Introducerea lui Paul Smith in lumea modei a fost complet accidentala.
La varsta de saisprezece ani, fara planuri legate de cariera lui si fara vreo calificare in vreun domeniu, Paul a fost cooptat de tatal sau sa lucreze la un depozit local cu haine.
Dar marea pasiune a acestuia era sportul , iar ambitia sa tinea de dorinta de a deveni un ciclist de performanta, pana cand la saptesprezece ani a suferit un teribil accident in urma caruia nu a mai putut practica acest sport.
In cele sase luni de spitalizare,Paul si-a facut niste prieteni noi. Dupa iesirea din spital, el a aranjat sa se vada cu acestia intr-un pub local, care din intaplare se intampla sa fie unul popular printre studentii de la facultatea de Arte.
Au vorbit despre Mondrian, Warhol, Kokoshka, David Bailey, au ascultat Rolling Stones, Miles Davis si multi altii.
Atunci Paul a stiut ca vrea sa faca parte din lumea aceasta colorata, plina de idei si entuziasm.

Pe parcursul a doi ani, Paul Smith era managerul primului sau magazin din Nottingham. Incurajat de prietena sa Pauline Denyer(actuala sa sotie)si cu cateva economii, isi deschide un mic magazin in 1970. Paul incepe sa participe la cursurile de seara de croitorie si cu ajutorul lui Pauline, Paul a reusit sa creeze ceea ce si-a dorit. Deja in 1976, Paul a prezentat prima sa colectie masculina in Paris sub labelul Paul Smith.

Dupa douazeci de ani de introducere in lumea modei Paul Smith, cu abilitatea sa de a anticipa viitoarele trend-uri, nu doar in contextual modei ci si intr-un context mai larg, cultural, reuseste sa fie unul dintre designerii care au un cuvant important de spus in lumea modei britanice si nu numai. El are capacitatea de a mixa intr-un mod amuzant umorul sau nabadaios cu dragostea pentru traditie si clasicism.

Astazi, colectiile Paul Smith, douasprezece la numar, sunt cunoscute si vandute in treizeci si cinci de tari si paisprezece magazine doar in Anglia.

Paul Smith continua sa fie o parte integrala a companiei, el este si designer cat si presedinte al acesteia. Se implica constant in fiecare aspect al afacerii si ca rezultat, Paul Smith Limited isi mentine originalitatea pierduta de multe companii de acest gen.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din fashion