Betsey Johnson

Betsey Johnson este un designer cunoscut pentru creatiile sale feminine, excentrice, impodobite, dar si pentru amuzanta roata pe care o face la finalul fiecarui fashion show.

Betsey Johnson

Betsey s-a nascut la Conneticut si si-a petrecut copilaria in clasele de dans. Aspiratia sa de a deveni dansatoare si dragostea pentru costume a pus baza creativitatii si inspiratiei acesteia, evidenta in creatiile sale de azi.
In 1964, Betsey intra pe scena modei new-yorkeze castigand premiul revistei “Mademoiselle”, “Guest Editor Contest”. Un an mai tarziu, detine pozitia de designer la boutique-ul Paraphernalia, care in acea perioada gazduia cei mai interesanti designeri ai momentului din Londra, incluzand-ui printre multi altii, pe Mary Quant si Paco Rabanne.
Ceea ce in curand va deveni emblema look-ului Betsey se contureaza prin siluete sexy, materiale invaluitoare de inspirarie hippy, detalii extravagante.
Facand parte din ceea ce se numea “Cutremurul Tineretului”, Betsey se trezeste in curand pe scena warholiana de neuitat a anilor 1960. Edie Sedgwick era modelul casei de moda, in timp ce membrul trupei Velvet Underground John Cale ii purta creatiile atat pe scena cat si in afara ei.
In 1969, isi deschide un boutique pe numele Betsey Bunki NiNi.
Odata cu noua decada, se ivesc noi oportunitati in cariera designerului si la inceputul anilor 1970, preia pozitia de director de creatie a brandului Alley Cat, un brand care dadea tonul imbracamintii rock and roll a anilor 70, printr-un stil boem si etnic.
Dupa aceasta perioada in care a fost designerul altor branduri, Betsey hotaraste sa faca o schimbare dramatica in viata ei in 1978, cand formeaza un parteneriat cu Chantal Bacon si pornesc labelul Betsey Johnson. In acelasi an Betsey si Chantal si-au lansat primul magazine in inima binecunoscutului cartier Soho.
Astazi sunt peste cincizeci de magazine Betsey Johnson in intreaga lume.
In 2002, Johnson face parte din Fashion Walk of Fame, iar placa de bronz prezinta cateva dintre schitele sale.
In 2004 linia vestimentara Betsey Johnson este imbogatita cu o noua linie de genti, accesorii, palarii si esarfe.
“ A face haine implica ceea ce imi place…culoare, imprimeu, forma si miscare…Ador acest proces de zi cu zi…oamenii, presiunea, surpriza in momentul vederii roadelor muncii care merg, danseaza pe straini. Precum rujul rosu pe buze, produsele mele se trezesc, se lumineaza si aduc la viata pe cea care le poarta …atragand atentia asupra frumusetii si unicitatii…toanelor si miscarii…viselor ei si fanteziilor.” Betsey Johnson

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din fashion