Trifle cu crema de iaurt si fructe, de Ioana Dumitrescu

O prajitura simpla cu un blat pufos, o crema usoara de iaurt si fructe din belsug, acest Trifle este pe cat de simplu de realizat, pe atat de delicios!

Trifle cu crema de iaurt si fructe, de Ioana Dumitrescu

Pentru blat:

  • 5 galbenusuri
  • 4 albusuri
  • 150g + 25gr zahar tos
  • 180ml ulei de masline
  • 125g faina, cernuta
  • Coaja rasa de la o lamaie + separat, coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • O lingura zeama stoarsa de lamaie
  • Un praf de sare
  1. Incingeti cuptorul la 180C. Ungeti cu ulei sau cu unt o tava de copt cu peretii detasabili si diametrul de 20cm si tapetati fundul acesteia cu hartie de copt.
  2. Intr-un bol mic, puneti faina si coaja de la o lamaie si amestecati cu un tel.
  3. Cu ajutorul unui mixer, bateti galbenusurile impreuna cu 100g zahar pana cand amestecul si-a marit volumul si capata o culoare palida, timp de aproximativ 3 minute. Cu mixerul la viteza mica, turnati incet uleiul de masline impreuna cu zeama de lamaie si bateti pana ce s-au incorporat bine. Adaugati faina si incorporati-o cu ajutorul unei linguri.
  4. Intr-un bol curat, bateti albusurile spuma si apoi adaugati cele 50g de zahar ramase si bateti pana cand albusurile se intaresc. Cu o lingura, adaugati treptat albusurile batute in amestecul cu galbenusuri si incorporati-le bine. Adaugati coaja rasa de la jumatatea de lamaie, amestecati si apoi turnati in forma de copt pregatita. Presarati cu cele 25g de zahar ramase si coaceti in cuptorul incins timp de aproximativ 40 minute.

Pentru crema si topping de fructe:

  • 400ml frisca lichida din lapte integral, neindulcita
  • 600g iart grecesc 10% grasime
  • 50g + 25g zahar tos
  • Zeama stoarsa de la o jumatate de lamaie
  • Aproximativ 700g fructe proaspete amestecate:
  • 250g capsune, spalate, curatae de codita si taiate jumatati
  • 150g zmeura
  • 150g afine
  • O nectarina, taiata felii subtiri
  • Flori (sau petale de flori) comestibile, optional
  1. In timp ce prajitura e in cuptor, preparati crema. Bateti frisca cu ajutorul unui mixer pana cand se intareste, apoi adaugati iaurtul si zaharul si amestecati pana se omogenizeaza.
  2. Puneti fructele intr-un bol, turnati cele 25g de zahar ramase deasupra impreuna cu sucul de lamaie si amestecati cu o lingura.
  3. Cand blatul s-a racit complet, scoateti din forma de copt si taiati pe orizontala cu ajutorul unui cutit zimtat pentru a obtine doua blaturi egale. Intr-un vas de punch sau unul rotund din ceramica sau sticla, asezati o treime din crema de iaurt, urmata de un sfert din amestecul de fructe, apoi asezati primul blat.
  4. Continuati cu crema, al doilea sfert de amestec de fructe si incheiati cu cel de-al doilea blat, ultima treime din crema si toate fructele ramase. Puneti la frigider timp de 4 ore. Inainte de a servi prajitura, decorati cu florile comestibile.

Citeste si:
Cheesecake cu fructe proaspete

Reteta & foto: Ioana Dumitrescu, East of Kitchen

Recomandari
Noizz
Psychologies
Mai multe din elle decoration