Tort Tiramisu de inghetata

Intampina-ti oaspetii cu acest desert incredibil, de vara, perfect pentru orice eveniment!

Tort Tiramisu de inghetata

Timp de preparare: 45 minute (plus perioada de inghetare)
Dificultate: moderat-usoara

Ingrediente:

  • 2 x 250 g pachete mascarpone
  • 115 g zahar
  • 6 lingurite vin marsala
  • 50 g ciocolata neagra, rupta in bucati mici
  • 142 ml smantana de gatit
  • 5 lingurite cafea proaspat macinata
  • 85 g zahar
  • 3 lingurite lichior Brandy
  • 200 g biscuiti

Pentru servire:

  • Cacao pentru presarare
  • 142 ml smantana de gatit, batuta usor cu mixerul
  • Ciocolata rasa

Metoda de preparare:

1. Bate crema mascarpone, zaharul si vinul marsala laolalta dupa care adauga si ciocolata si crema.
2. Prepara cafeaua cu 600 ml apa fierbinte, las-o pe foc timp de cinci minute dupa care pune-o intr-un bol alaturi de zahar si lichior (brandy).
3. Ia biscuitii, inmoaie-i in cafea, aliniaza-i repede peste mixul de cafea obtinut si pune-i la rand intr-o tava.
4. Pune cu ajutorul unei linguri jumatate din crema intr-o tava. Inmoaie ultimii biscuiti in cafea si pune-i in tava pe rand. Pune si crema ramasa deasupra dupa care acopera totul cu o folie de aluminiu presand usor. Pune un prosop peste, dupa care poti lasa tava la racit in frigider. Inainte de servire, inlatureaza folia de aluminiu si presara cacao din plin. Taie cu o lingura si decoreaza cu ciocolata.

Text: Denisa Matei

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din elle decoration