Tort de morcovi cu faina de secara si crema de branza, de Ioana Dumitrescu

Acest tort de morcovi aduce impreuna dulceata morcovilor cu gustul usor sarat si acrisor al glazurii.

Tort de morcovi cu faina de secara si crema de branza, de Ioana Dumitrescu

Un desert nepretentios si destul de usor de preparat, acest tort de morcovi aduce impreuna dulceata morcovilor cu gustul usor sarat si acrisor al glazurii, iar faina de secara si nucile ii dau o aroma telurica.

Pentru blat:

  • 100g nuci (pecan sau obisnuite), prajite intr-o tigaie si apoi tocate
  • 350g morcovi, curatati si rasi fin
  • 250g faina integrala de secara
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de soda
  • ½ lingurita sare fina de mare
  • Doua lingurite praf de scortisoara
  • 4 oua
  • 300g zahar de cocos
  • 250ml ulei de cocos, topit
  • Doua lingurite extras pur de vanilie sau semintele unui baton de vanilie
  1. Incingeti cuptorul la 180C. Ungeti cu ulei de cocos o tava de copt cu fund detasabil cu diametrul de 20cm si tapetati fundul cu un cerc din hartie de copt, pe care il veti unge de asemenea.
  2. Intr-un bol mare, puneti faina, praful de copt, bicarbonatul de soda, sarea si scortisoara.
  3. Intr-un alt bol, bateti ouale cu ajutorul unui mixer pana obtineti o consistenta spumoasa, timp de 2-3 minute. Adaugati cate o lingura de zahar si bateti bine pana ce amestecul devine gros.
  4. Turnati uleiul incet in timp ce mixerul este pornit la cea mai mica viteza, apoi adaugati amestecul de faina treptat si bateti pana ce s-a incorporat. La urma adaugati morcovii rasi impreuna cu nucile tocate si incorporati-le in amestec cu ajutorul unui tel.
  5. Turnati aliatul in tava pregatita si coaceti in cuptorul incins timp de 40-45 minute, pana ce o scobitoare infipta in centru va iesi curata. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca. Apoi, scoateti blatul din forma, transferati pe un fund de lemn si cu ajutorul unui cutit zimtat, taiati blatul pe orizontala in asa fel incat sa obtineti doua blaturi.

Citeste si:
Tort ombre de trandafiri

Pentru glazura:

  • 60g unt nesarat, la temperatura camerei
  • 225g crema de branza, la temperatura camerei
  • 250g zahar pudra, cernut
  • O lingurita extras pur de vanilie sau semintele unei jumatati de baton de vanilie
  • O lingurita coaja rasa de lamaie sau portocala
  • 100g fistic crud, tocat
  1. Cu ajutorul unui mixer, bateti untul si crema de branza la viteza mica, pana ce sunt bine amestecate. Adaugati rand pe rand cate o lingura de zahar si bateti la viteza mica pana ce obtineti o crema omogena. Adaugati vanilia si coaja de lamaie sau portocala si incorporati-le cu ajutorul mixerului. Tineti glazura la frigider pana o veti folosi.
  2. Asezati primul blat pe platoul pe care il veti servi, apoi ungeti cu o jumatate din glazura. Asezati al doilea blat deasupra, ungeti-l cu restul de glazura si ornati cu fisticul tocat. Serviti imediat sau tineti la frigider pana la servire. Tortul se poate pastra la frigider maxim 3 zile.

Reteta & Foto: Ioana Dumitrescu, Eastofkitchen

Daca vrei sa impresionezi la orice ocazie speciala, iti recomandam si aceasta reteta de tort diplomat 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din elle decoration