Tort cu ciocolata si dovleac

Nu exista moment mai prielnic sa faci un desert pe baza de dovleac decat in preajma sarbatorii de Halloween!

Tort cu ciocolata si dovleac

Portii: 14
Timp de pregatire: 55 min
Temperatura cuptor: 375 de grade

Ingrediente pentru blat:

  • o cana si jumatate (360 gr.) de faina
  • 2/3 cana (160 gr.) de cacao
  • 2 lingurite (10 gr.) praf de copt
  • 1 lingurita (5 gr) bicarbonat de sodiu
  • ½ lingurita (2 gr.) sare
  • jumatate de cana (120 ml) lapte batut
  • 1 cana (240 gr.) dovleac la conserva
  • 2 lingurite (10 gr.) extract de vanilie
  • 180 ml unt la temperatura camerei
  • 1 cana (240 gr.) zahar brun
  • 1 cana (240 gr.) zahar tos
  • 3 oua mari
  • 1 galbenus de ou

Informatii nutritionale (1 portie):

Calorii 610, total grasimi 33g, colesterol 150 mg, sodiu 310 mg, total carbohidrati 79 g, fibre alimentare 3 g, proteine 7g.

Mod de preparare:

Tapeteaza fundul a doua forme de prajitura de 20 cm cu unt si asaza cate o foaie de copt.

Se amesteca faina, cacao, praf de copt si bicarbonatul de sodiu. Intr-un castron mic, se amesteca laptele batut, dovleacul si extractul de vanilie. Untul si zaharul se amesteca folosind un mixer electric la viteza medie, pana cand se omogenizeaza continutul si devine pufos. Adauga pe rand cele 3 oua, iar apoi galbenusul. Redu viteza mixerului la minim si adauga alternativ faina si lapte batut.

Toarna aluatul in formele de prajitura pe care le-ai pregatit. Coace-le aproximativ 35 de minute, dupa care lasa-le sa se raceasca complet.

Crema:

Folosind un mixer la viteza mare, amesteca 170 gr de crema de branza pana devine pufoasa. Adauga 240 gr de zahar pudra, 25 grame cacao, o lingurita de scortisoara si 2/4 linguriten vanilie si amesteca-le usor pana se omogenizeaza. Intr-un castron separat, amesteca 360 gr smantana cu 150 gr zahar pudra. Intinde o parte din crema intre cele 2 blaturi, iar restul intinde-o la suprafata si pe lateral. Lasa tortul la rece timp de 30 de minute.

Glazura:

Intr-un castron mediu termorezistent, adauga 115 gr de ciocolata amaruie rasa, 14 gr unt nesarat rece si 45 ml sirop de porumb. Toarna peste ele 110 gr smantana incalzita si lasa-le sa se aseze 3 minute. Amesteca usor, folosind un tel, pana se omogenizeaza. Timp de 3-5 minute lasa glazura sa se ingroase. Apoi, toarn-o in centrul tortului rece si intinde-o spre margini pentru a se putea scurge pe lateral.

Text: Oana Oachesu
Foto: Chocolate pumpkin cake with caramel buttercream from Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din elle decoration