Cea mai buna reteta de ton, in stil asiatic

Cea mai buna reteta de ton, in stil asiatic

Portii: 2
Timp de preparare: 20 minute
Dificultate: medie

Ingrediente:

• 200 g steak de ton
• 3 linguri seminte de susan
• Ulei de masline
• Ulei de susan
• 2 catei de usturoi
• Ghimbir proaspat (o bucata de aprox. 2 cm)
• 1 lingura sos de soia nu foarte sarat
• ½ lamaie
• 1 legatura de coriandru proaspat
• 1 ceapa verde
• 1 ardei iute rosu

Mod de preparare:

Feliaza steak-ul de ton in 3 bucati egale de aproximativ 3 cm grosime si elimina portiunile nedorite. Intr-o tava presara seminte de susan si desupra lor aranjeaza bucatile de ton, insfel incat sa fie acoperite, pe ambele parti, cu seminte. Apoi, feliaza marunt usturoiul si caleste-l la foc mediu, intr-o tigaie in care ai turnat in prealabil amestec de ulei de masline si ulei de susan. Mareste nivelul focului si adauga tonul in crusta de seminte. Rumeneste de 2 ori cate 20 de secunde pe fiecare parte, fiecare bucata de ton, ajutandu-te de un cleste.

Amesteca intr-un bol ghimbirul, curatat si ras in prealabil, impreuna cu sosul de soia, o lingurita de ulei de susan si putin usturoi feliat. Potriveste la gust cu zeama de lamaie.

Taie bucatile de ton in felii subtiri si aranjeaza-le pe o farfurie. Toarna peste acestea o cantitate decenta din dressingul Asiatic preparat anterior. Decoreaza cu feliutele de usturoi calite ramase, cu frunze proapete de coriandru si cu ceapa verde si chilli foliate. Finalizeaza platingul, presarand putin ulei de masline.

Text: Lucia Faur
Foto: www.jamieoliver.com

Nu ratați aceste rețete de zacusca de peste

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Mai multe din elle decoration