Tiramisu, de Ioana Dumitrescu

Ori de cate ori am incercat sa modific reteta aceasta de-a lungul anilor, mereu m-am intors la cea originala; o reteta simpla pentru un preparat clasic, acest Tiramisu ii va incanta chiar si pe cei mai fini cunoscatori ai acestui desert.

Tiramisu, de Ioana Dumitrescu

Pentru 8-10 pers.

Ingrediente:

  • 6 oua mari, separate, la temperatura camerei
  • 200g zahar
  • 250g mascarpone
  • 250ml frisca lichida (din lapte integral, neindulcita)
  • 250ml cafea espresso sau cafea tare (se poate pune si decofeinata)
  • 170ml vin de Marsala
  • 30-40 piscoturi Savoiardi
  • pudra de cacao, pentru servit
  • un vas dreptunghiular de aprox. 23 x 33 cm

Citeste si:
Ecler Tiramisu

Mod de preparare:

Intr-un bol mare, bateti cu mixerul galbenusurile si zaharul pana obtineti o consistenta cremoasa deschisa la culoare. Adaugati mascarpone si bateti pana se omogenizeaza.

Intr-un alt bol foarte curat, bateti cu mixerul frisca pana se întărește. Cu o lingura de metal, incorporati frisca in amestecul de galbenusuri, zahar si mascarpone.

Intr-un bol foarte curat, bateți albușurile pana se intaresc si pe urma incorporati-le cu o lingura de metal in amestecul de mascarpone, frisca si galbenusuri.

Asezati o treime din aceasta crema intr-un vas mare, de aprox. 23cm x 33cm.

Amestecati espresso-ul racit cu vinul de Marsala intr-un vas nu prea adanc. Inmuiati jumatate din piscoturi in acest amestec si pe urma asezati-le deasupra cremei din vas. Repetati inmuierea pe masura ce asezati piscoturile, altfel vor deveni prea moi si se vor sfarama.

Asezati a doua treime din crema si aranjati ultimul strat de piscoturi deasupra. Puneti ultimul strat de crema peste, acoperiti cu folie de plastic si puneti la frigider timp de 24 de ore. Presarati pudra de cacao peste tiramisu înainte de a-l servi.

Reteta & Foto: Ioana Dumitrescu, EastofKitchen

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Unica.ro
Trending news
Psychologies
Mai multe din elle decoration