Tarta raw de lamaie

Tarta vegana, pregatita fara coacere, cu crusta din mix de curmale si nuci si cu umplutura fara grasimi ce are gustul unei prajiturele cu lamaie. Este musai sa o incerci!

Tarta raw de lamaie

Ingrediente:

Crusta:

  • 7-12 curmale medjool fara sambure
  • 2 cani de nuci crude (pot fi inlocuite cu migdale sau nuci pecan)
  • 1/4 lingurita sare de mare (optional).

Crema:

  • 350 g tofu moale (silken sau soft tofu) uscat cu atentie prin presare, sub un prosop curat, timp de 15 minute-1 ora
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 1/4 cana de sirop de artar, de agave sau de miere
  • 1 lamaie stoarsa
  • 1/2 cana de mix de suc proaspat de fructe realizat din: afine, capsuni, kiwi, mango (sau orice altceva pe gustul tau).

Mod de preparare:

1. Usuca tofu prin presare in timp ce pregatesti crusta.

2. Pune nucile intr-un robot de bucatarie si marunteste-le pana obtii o pasta fina.

3. Apoi, in timp ce robotul fuctioneaza, adauga cate o curmala, pe rand, pana cand amestecul incepe sa se apropie de textura unui aluat. Acest proces va presupune un numar de 7-12 curmale, in functie de dimensiunea lor.

4. Scoate o tava de placinte sau cateva tigai speciale pentru tarte si acopera toata suprafata lor cu hartie de copt. Imparte aluatul in tigai si, apoi, preseaza-l cu mainile pana cand obtii o crusta uniforma. Adauga un strat nou de hartie de copt deasupra aluatului, iar apoi foloseste un pahar peste hartie, pentru a obtine foi netede si cu aceeasi grosime. Pune tigaile la congelator.

5. Adauga tofu dupa ce s-a uscat, zeama de lamaie, esenta de vanilie, si indulcitor dupa gust intr-un blender si amesteca-le impreuna pana cand obtii o textura cremoasa. Ajusteaza aroma in fuctie de propriile preferinte.

6. Scoate aluatul de la congelator si acopera-l cu acest amestec cu iz de lamaie. Lasa tarta la racit timp de macar 2-4 ore iar apoi adauga fructe deasupra, chiar inainte de servire.

7. A se pastra la frigider sau congelator, in functie de perioada de consum.

Mentiuni:

Daca curmalele nu sunt lipicioase si zemoase, lasa-le la inmuiat in apa calda timp de 10 minute, iar apoi asteapta sa se usuce.
Dimensiune tigaii/tavii in care pregatesti aluatul, deci tarta, poate fi oricare, in functie de dimensiunea finala dorita a prajiturii.

Text: Lucia Faur
Foto: theminimalistbaker.com 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din elle decoration