Tarta cu ciocolata si zmeura, dupa reteta lui Jamie Oliver

Cea mai buna reteta de tarta cu ciocolata si zmeura este chiar aici!

Tarta cu ciocolata si zmeura, dupa reteta lui Jamie Oliver

Portii: 10
Timp de coacere: 1 ora, plus timp de asezare
Dificultate: medie

Ingrediente:

  • 200 g faina, plus extra pentru presarare
  • 25 g pudra de cacao
  • 25 g glazura de zahar
  • 1 galbenus mare de ou
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 250 g zmeura proaspata sau decongelata

Umplutura de ciocolata:

  • 500 ml crema de branza
  • 75 g zahar pudra
  • 300 g ciocolata neagra (70% cacao solida)
  • 2 oua mari

Preparare

Pentru a face blatul, cerne faina, pudra de cacao si zaharul pudra in bolul unui procesor de alimente.

Taie in cuburi untul si adauga un praf de sare. Bate-l pana cand compozitia ei se aseamana cu cea a pesmetului.

Adauga galbenusul de ou, extractul de vanilie si doua linguri de apa rece. Bate din nou pana ce aluatul devine omogen.

Pune-l pe o suprafata presarata cu faina si framanta-l cu mainile. Inveleste-l in folie alimentara si lasa-l la racit timp de 20 de minute.

Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius si pune in interior o tava de copt pentru a se incalzi.

Pe o suprafata presarata cu faina, pune aluatul in forma unui cerc de 25 de cm avand grosimea a doua monezi de 50 de bani.

Preseaza aluatul cu ajutorul unui facalet pentru a evita orice fel de cocoloase. Asigura-te ca aluatul atinge inclusiv colturile. La final, mai poti presa cu ajutorul unei furculite pentru a elimina micile bule care pot aparea. Pune-l la frigider timp de 20 de minute pentru a se aseza.

Ia aluatul din frigider si pune-l deasupra unei hartii rezistente la grasime, dupa care umple-l cu boabe de copt sau cu orez. Lasa-l la copt timp de 15 minute, iar apoi indeparteaza hartia si boabele si pune-l din nou in coptor timp de 5 minute sau pana capata o culoare aurie. Pune aluatul deoparte la racit.

Fa intre timp umplutura. Pune crema de branza si zaharul pudra intr-o cratita si pune-o pe aragaz la un foc mediu pana ajunge sa fiarba. Rupe ciocolata in bucati mici si pune-le intr-un bol, pune peste crema fierbinte si amesteca pana ce se topeste ciocolata.

Bate oualele, dupa care pune-le in compozitia obtinuta mai devreme. Presara zmeura de-a lungul tartei racite, dupa care toarna umplutura de ciocolata.

Reintoarce-te la cuptor dupa cele 20 de minute sau pana ce umplutura e aproape gata, dar inca mai e putin moale in centru. Las-o sa se raceasca complet. Scoate tarta din tava, taie si serveste.

Text: Denisa Matei
Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Mai multe din elle decoration