Sou Fujimoto – Subtilitate japoneza

Daca ai intreba cativa arhitecti care este "reteta" lor pentru o volumetrie de succes, ai avea in mod sigur atatea raspunsuri cati interlocutori. Pentru arhitectul japonez Sou Fujimoto, raspunsul vine natural, chiar din lucrarile sale: arhitectura redusa la forme primare, volume definite si proportii subtile.

Sou Fujimoto
S-a nascut pe 4 august 1971 in Japonia, in orasul Hokkaido. In 1994, a absolvit Departamentul de Arhitectura din cadrul Facultatii de Inginerie, la Universitatea din Tokio. Si-a deschis propriul studio de arhitectura la Tokio in anul 2000. Preda la Universitatea din Kyoto din anul 2007. Mai multe informatii despre proiectele lui poti afla pe www.sou-fujimoto.com.

Sou Fujimoto este "eminenta cenusie" a studioului recunoscut in Japonia – si nu numai – ca un colectiv de arhitecti cu o bogata experienta in proiecte rezidentiale si cu un fler specific japonez. Responsabil si de o multime de structuri conceptuale, Fujimoto incearca sa distruga barierele conventionale ale locuirii si ale spatiului. Simplitatea si totodata eleganta volumelor sale reprezinta numitorul comun al tuturor structurilor semnate Sou Fujimoto.

Aceeasi pasiune pentru puritatea formei se poate regasi in toate proiectele sale, fie ele low-budget sau ansambluri rezidentiale de mare amploare. Unul dintre ultimele proiecte terminate, House N este o locuinta in forma de cub, in care senzatia de interior si exterior se inverseaza, creand astfel o punte de comunicare cu orasul. Un alt proiect recent finalizat este Final Wooden House, rea­lizata din barne de lemn, ca un fel de Tetris ciudat, in care nu exista, practic, notiunea de podea, tavan, mobila – totul poate fi reinterpretat in functie de imaginatia persoanei care ii calca pragul.

Cu serioase preocupari legate de impactul asupra mediului natural si cultural, Sou Fujimoto este, cu siguranta, unul dintre exponentii de varf ai noii arhitecturi japoneze.

Camin pentru copii cu di­za­bilitati mentale,
Hokkaido, Japonia

7/2 House,
Hokkaido, Japonia

House O, locuinta de vacanta,
Chiba, ­Japonia

House O, locuinta de vacanta,
Chiba, ­Japonia

Diagonal Walls – camin de batrani,
Hokkaido, Japonia

Final Wooden House, locuinta experimentala realizata din lemn

Pagina realizata de Alex Pascu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din elle decoration