Rulada de ciocolata si caramel

Fabuloasa rulada contine o crema de-a dreptul festiva si umplutura dulce de leche – poti orna cu sirop de ciocolata alba sau neagra pentru un look si mai sofisticat!

Rulada de ciocolata si caramel

Timp de preparare: 50 minute
Timp de coacere: 20 minute
Dificultate: e doar pentru cei pasionati
Portii: 8-10

Ingrediente:

  • Unt (pentru ungere)
  • 4 oua mari
  • 125 g zahar brun, plus extra pentru presarare
  • 25 g pudra de cacao
  • 50 g faina de ovaz (verifica ingredientele pentru a te asigura ca nu contine gluten)
  • 100 g dulce de leche (sau pasta de caramel)
  • Zahar pudra (pentru presarare)
  • 50 g ciocolata alba sau neagra (verifica ingredientele pentru a te asigura ca nu contine gluten) topita

Pentru umplutura:

  • 400 ml smantana de gatit
  • 2 lingurite zahar brun
  • ½ lingurita ghimbir
  • ½ lingurita scortisoara
  • ¼ lingurita cardamom

Metoda de preparare:

1. Unge usor o tava 26x36cm cu unt dupa care pune peste hartie de copt. Incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.

2. Pentru a face umplutura, pune toate ingredientele intr-o cratita mica si pune-o peste o alta cu apa ce clocoteste amestecand pana ce zaharul se dizolva si amesteca pentru a preveni orice intarituri. Toarna totul intr-un container mic, acopera cu folie de aluminiu pentru cateva ore sau pana cand s-a racit in totalitate.

3. Pune ouale si zaharul intr-un bol si foloseste un mixer electric pentru a bate compozitia timp de 5-8 minute pana ce volumul se tripleaza si capata o textura mai rigida. Intr-un bol separat, mixeaza pudra de cacao, faina de ovaz si un varf de sare. Pune cu atentie ingredientele uscate peste compozitia de ou si acopera cu grija totul astfel incat mixul sa aiba parte si de putin aer. Toarna cu grija compozitia in tava pregatita si netezeste totul pentru urmatorul strat.

4. Pune totul la copt pentru 12-14 minute. Ia tava din cuptor si scoate cu grija blatul pe un suport de racire (astfel incat sa nu se rupa)

5. Odata ce blatul e la temperatura camerei, intoarce-l dintr-o singura miscare invers si pune-l peste o hartie de pergament presarata cu zahar. Indeparteaza cu grija foaia de copt.

6. Bate umplutura de crema pana cand devine rigida. Intinde un alt strat lasand doi cm spatiu de-a lungul marginilor. Intinde cu o lingura crema dulche de leche de-a lungul umpluturii sau foloseste un cutit pentru a imbina frumos texturile.

7. Ruleaza cu grija totul folosindu-te de pergament asigurandu-te ca partea neacoperita e la capat. Nu iti face griji daca tortul se rupe putin, asteapta-te la asta. Presara un mic strat de ciocolata alba sau neagra topita. Avand in vedere ca rulada contine foarte putine grasmi, e indicat sa fie servit chiar in ziua prepararii intrucat se va usca mult mai repede.

Text: Denisa Matei
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din elle decoration