Briose de ciocolata cu glazura de Irish Cream (crema de Whisky)

Sunt consistente, pline de ciocolata si cu un interior divin. Si asta nu este totul: crema de branza glazurata cu crema de whisky are un gust absolut minunat si se potriveste perfect cu briosele de ciocolata.

Briose de ciocolata cu glazura de Irish Cream (crema de Whisky)

Daca nu vrei sa folosesti crema de whisky pentru glazura, poti folosi vanilie sau orice alta aroma preferi, insa iti recomandam sa nu renunti la crema de branza, aceasta fiind ideala pentru a decora briosele, mult mai buna decat crema de unt, care este folosita in general.

Ingrediente (pentru 12 briose):

  • 95 g faina
  • 40 g cacao pudra
  • Jumatate de lingura de sare
  • Jumatate de lingura de praf de copt
  • Un sfert de lingura de cafea instant
  • 75 g unt topit, nesarat
  • 135 g zahar
  • 3 oua
  • O lingura de extract de vanilie
  • 150 g smantana
  • 80 g ciocolata topita, semidulce

Glazura de crema de whisky:

  • 250 g crema de branza, la temperatura camerei
  • 60 g zahar pudra
  • 40 ml Baileys Irish Cream
  • 200 ml frisca, 35 % grasime

Mod de preparare:

1. Preincalziti cuptorul la 180 C si asezati hartia pentru briose in tava.
2. Intr-un bol mediu amestecati faina, pudra de cacao, cafeaua instant, praful de copt si sarea.
3. Intr-un alt bol mixati untul si zaharul pana formeaza o crema groasa. Adaugati ouale pe rand, apoi extractul de vanilie si mixati pana se amesteca.
4. Cu mixerul pe o viteza joasa, adaugati alternativ mixul de ingrediente uscate si smantana pana se incorporeaza perfect.
5. Adaugati ciocolata topita si mixati pana se incorporeaza.
6. Adaugati aluat in mod egal in formele pentru briose, pana cand acestea sunt trei sferturi pline.
7. Puneti-le in cuptor pentru 18-20 de minute sau pana cand introduceti o scobitoare in mijlocul briosei si ies cateva firimituri.
8. Lasati-le sa se raceasca in tava pentru inca 5 minute, iar apoi scoteti-le pe un gratar de racire, pentru a se racori complet inainte sa adaugati glazura.
9. Preparati glazura din crema de branza: Intr-un bol se bate crema de branza si apoi se incorporeaza zaharul pudra. Adaugati Baileys Irish cream si mixati pana se combina. Intr-un alt bol, mixati frisca pana se intareste si incorporati-o in crema de branza.
10. Adaugati glazura intr-o punga pentru ornat si incepeti sa decorati briosele.
11. Daca doriti, puteti folosi cacao pudra pentru decor.
12. Serviti-o imediat sau tineti-o la frigider pana in momentul servirii. Daca le pastrati la frigider, lasati-le sa ajunga aproape de temperatura camerei inainte de servire.

Text: Andrada Dolofan
Foto: 123rf.com

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din elle decoration