Prajitura „Matase frantuzeasca” – un desert delicios si rafinat

Daca prajitura de ciocolata se numara printre preferatele tale, atunci aceasta reteta este cea mai potrivita pentru tine!

Prajitura „Matase frantuzeasca” – un desert delicios si rafinat

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

  • 120 gr. de ciocolata amaruie sau demidulce
  • 1 ceasca de unt sarat
  • 1 ½ ceasca de zahar fin (poti folosi ca substitut zaharul granulat)
  • 1 lingurita de aroma de vanilie
  • 4 oua la temperatura camerei
  • (optional) ¼ espresso sub forma de pulbere
  • 1 forma de placinta deja coapta, cu diametrul de aproximativ 25 cm
  • 3 cesti de frisca
  • 1 bucata de ciocolata rasa

Mod de preparare

Incalzeste ciocolata la cuptorul cu microunde in intervale de 20 de secunde, intre care amesteci ciocolata. Repeta acest pas pana la topirea completa a ciocolatei. Las-o sa se raceasca la temperatura camerei timp de 10 minute.

Cu ajutorul unui mixer electric cu palete, bate untul si zaharul la viteza medie spre mare, timp de 1-2 minute, pana se formeaza un continut pufos. Dupa ce s-a racit ciocolata, adauga incet continutul pufos format din zahar si unt. Bate amestecul rezultat la viteza medie spre mica pana rezulta un continut uniform. Adauga esenta de vanilie si bate din nou pana la amestecul total al ingredientelor.

Schimba paletele cu atasamentul tel al mixerului. Adauga un ou si bate timp de 5 minute la viteza medie. Adauga pe rand celelalte oua si bate cate 5 minute pentru fiecare (20 de minute in total). Toarna continutul in forma de placinta deja pregatita pe care o asezi pe o farfurie plata. Foloseste o spatula pentru a imprastia si aranja continutul in mod uniform. Pune la frigider pentru cel putin 2 ore inainte de a servire.

Adauga deasupra frisca dupa preferinta, dupa care ciocolata rasa.

Text: Georgiana Calin

Foto: www.gimmesomeoven.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Mai multe din elle decoration