Prajitura felie de ciocolata

Ciocolata are efecte uimitoare asupra starii noastre de spirit, de aceea putem din cand in cand sa ne rasfatam. Ce-ai zice sa incepem cu aceasta prajitura bogata in ciocolata?

Prajitura felie de ciocolata

Ingrediente:

• Pentru blat

  • 1 ¾ cana (248 g) faina
  • 2 cani (410 g) zahar granulat
  • 1 lingurita praf de copt
  • ¾ lingurita sare
  • 1 cana (226 g) unt nesarat
  • ½ cana (48 g) pudra de cacao neindulcita (se adauga inca putina pentru ornare)
  • 1 cana (235 ml) apa fierbinte
  • ½ cana (120 ml) lapte batut
  • 2 oua mari
  • 2 lingurite extract de vanilie

• Pentru glazura de ciocolata

  • ½ cana (112 g) unt nesarat, taiat cubulete
  • 1/3 cana (33 g) pudra de cacao neindulcita, cernuta
  • 1/8 lingurita sare
  • 6 linguri lapte
  • 1 ½ lingurita extract de vanilie
  • 3 1/3 cana (430 g) zahar pudra, cernut

• Optional, pentru ornare:

  • 20-24 de capsuni mici
  • frisca cu ciocolata

Preparare:

• Blat:

  1. Se preincalzeste cuptorul la 180C. Se tapeteaza cu unt o hartie de copt si se presara putina pudra de cacao.
  2. Intr-un vas amesteca cu ajutorul unui mixer faina, zaharul, pudra de copt si sarea pentru 20 de minute si apoi lasa compozitia deoparte.
  3. Pune intr-un vas rezistent la caldura untul si cu ajutorului cuptorului cu microunde topeste-l. Adauga apoi pudra de cacao si apa.
  4. Amesteca cu ajutorul unui mixer manual prima crema cu cea cu unt pana cand se omogenizeaza. Adauga apoi si laptele batut, ouale, vanilie si amesteca la viteza mica timp de 45 de secunde.
  5. Toarna amestecul in tava pregatita.
  6. Lasa la cuptor 23-26 de minute sau pana cand scobitoarea de lemn iese curata.
  7. Scoate din cuptor si lasa de racit. Apuca-te imediat si de glazura de ciocolata.

• Glazura

  1. Adauga untul, pudra de cacao, sarea si laptele intr-o tigaie medie.
  2. Pune la foc mediu si amesteca constant pana cand untul se topeste.
  3. Opreste focul si adauga vanilia si zaharul pudra (in cazul in care compozitia este foarte groasa mai lasa la foc, amestecand constant pana cand devine mai lichida).
  4. Toarna imediat glazura peste blat si intinde-o pe toata suprafata blatului.
  5. Daca vrei sa ornezi, fa asta imediat dupa ce torni si glazura, pentru a nu se intari.
  6. Lasa prajitura sa se raceasca. Daca vrei sa o servesti cu frisca, adaug-o separat fiecarei felii.

Foto: Shutterstock
Text: Georgiana Livadaru

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din elle decoration