Prajitura cu prune, de Ioana Dumitrescu

Un desert delicios si gata in mai putin de o ora, aceasta prajitura cu prune nu intrebuinteaza zahar rafinat si este fara gluten.

prajitura cu prune

Ingrediente:

  • 100g faina migdale
  • 50g faina de cocos
  • Un praf de sare
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 75ml ulei de cocos, topit
  • 100g zahar de cocos
  • 3 oua
  • O lingurita extract pur de vanilie
  • 1/2 kg prune (aprox 10 prune), taiate pe jumatate si curatate de samburi
  • Doua lingurite zahar de cocos amestecate cu o lingurita de praf de scortisoara
  • Faina de cocos, pentru pudrat (optional)

Citeste si:
Cum sa faci cea mai delicioasa prajitura cu prune

Mod de prepare:

  1. Intr-un bol, amestecati faina de migdale impreuna cu faina de cocos, sarea si bicarbonatul.
  2. Intr-un bol, cu ajutorul unui mixer, bateti uleiul de cocos cu zaharul pana ce obtineti o consistenta cremoasa si zaharul s-a topit. Adaugati ouale pe rand si bateti bine. Adaugati vanilia si bateti. Adaugati amestecul de faina si incorporati-l cu ajutorul unei spatule.
  3. Turnati compozitia in tava de copt, asezati fructele deasupra, cat mai adunate. Presarati cu amestecul de zahar si scortisoara si coaceti in cuptorul incins timp de 30 minute, pana cand s-a rumenit si o scobitoare infipta in centrul prajiturii iese curata.
  4. Lasati prajitura sa se raceasca la temperatura camerei. Daca doriti, pudrati cu faina de cocos inainte de a servi!

Reteta & foto: Ioana Dumitrescu, East of Kitchen

Recomandari
Noizz
Psychologies
Mai multe din elle decoration