Prajitura cu piscoturi si fructe

Desi pare o prajitura greu de facut, acest desert se prepara foarte usor.

Prajitura cu piscoturi si fructe

Pregateste-te sa iti rasfeti familia cu acest desert racoritor. Pentru un aspect mai elegant poti lega piscoturile cu o panglica.

Numar de portii: 10

Ingrediente:

  • 3 oua, puse separat
  • ¼ lingurita crema de tartar
  • ½ cana zahar granulat
  • ¾ cana faina
  • 2 linguri zahar pentru glazura
  • 2 cani fructe proaspete (fructe de padure, capsuri, in functie de preferinte)

Jeleu

  • 3 linguri gelatina fara aroma
  • 2 cani lapte
  • 1 pastaie de vanilie
  • 5 galbenusuri de ou
  • ½ cana zahar granulat
  • 1 varf de lingurita sare
  • 1 cana frisca

Citeste si:
Pavlova de vara cu capsuni

Preparare:

Pentru jeleu: presara gelatina peste 1/3 cana de lapte; lasa 5 minute deoparte.

Intre timp, rupe pastaia de vanilie si amesteca semintele. Adauga laptele ramas si fierbe-l, iar apoi indeparteaza vasul de pe foc.

Intr-un bol amesteca galbenusurile, zaharul si sarea, adaugand usor si amestecul de lapte fierbinte. Invarte in compozitie constant.

Pune din nou la foc mediu, fara a fierbe, pana cand se intareste, aproximativ 5 minute. Adauga apoi mixul de gelatina.

Rastoarna intr-un vas mai mare. Lasa-l la racit pentru o ora jumatate, amestecand ocazional.

Intre timp, intinde in doua tavi hartie de copt.

Intr-un vas amesteca albusurile pana cand devin spuma; incorporeaza si crema de tartar si amesteca pana cand se formeaza varfuri tari. Adauga in compozitie si ¼ cana zahar granulat, cate 2 lingurite si amesteca din nou pana la intarire.

Citeste si:
Iaurt inghetat de capsuni, gata in 5 minute

Intr-un alt vas amesteca galbenusurile, vanilia si restul de zahar granulat pana se intareste, aproape 7 minute. Incorporeaza o treime din albusuri. Pune jumatate din faina peste si amesteca usor. Repeta treptat si cu restul de faina si albusuri.

Folosind o punga pentru ornat pune bucati lungi din aluat in tigaie, lasand spatiu de 2-3 cm intre fiecare. Din compozitia ramas pune in tava bucati in forma circulara, incepand din centru. Presara peste acestea zaharul pentru glazura.

Pune la cuptor la 160C, schimband din cand in cand pozitia tavilor, pentru 18-20 de minute. Lasa la racit si apoi indeparteaza usor hartia de copt.

Intr-o forma pune piscoturile obtinute. Foloseste-te si de cele circulare pentru a obtine o forma potrivita.

Adauga apoi un sfert din frisca in jeleul racit, iar apoi incorporeaz-o pe toata treptat. Pune compozitia in forma cu piscoturi. Acopera cu o folie de plastic si lasa la racit pana cand se intareste, aproximativ 2 ore.

Presara deasupra fructele.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din elle decoration