Prajitura cu lamaie si apa de trandafiri, de Ioana Dumitrescu

O prajitura usoara, rapida si delicioasa, acest desert imbina perfect textura fina a blatului cu dulceata aromei de trandafiri.

Prajitura cu lamaie si apa de trandafiri, de Ioana Dumitrescu

Pentru prajitura:

  • 370g faina de orez
  • 340g iaurt grecesc 10% grasime
  • Un ou batut
  • 150g zahar
  • 113g unt topit
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • Doua lingurite praf de copt
  • O lingurita bicarbonat de soda
  • Un praf de sare
  • 3 lingurite apa de trandafiri
  • 100m lapte integral
  • 90g fulgi de migdale
  1. Incingeti cuptorul la 180C. Ungeti cu unt o forma de copt cu diametrul de 20cm si pereti detasabili si tapetati fundul cu hartie de copt.
  2. Intr-un bol mare, amestecati faina de orez cu iaurtul, oul batut, zaharul, untul topit, coaja de lamaie, praful de copt, bicarbonatul, apa de trandafiri si laptele. Amestecati bine cu un tel pana cand obtineti o coca densa.
  3. Turnati coca in forma de copt si presarati fulgii de migdale deasupra. Coaceti in cuptorul incins timp de 40-45 minute, pana cand o scobitoare infipta in centru iese curata. Lasati sa se raceasca la temperatura camerei.

Pentru sirop:

  • 300g zahar
  • 250ml apa
  • O lingura apa de trandafiri
  1. Preparati siropul cu 30 minute inainte de a servi prajitura. Puneti toate ingredientele intr-o oala pe foc mediu.
  2. Cand incepe sa fiarba, micsorati putin focul si lasati sa fiarba timp de 10 minute. Micsorati din nou focul si mai lasati sa fiarba inca 10 minute, amestecand cu o lingura, pana ce sosul se ingroasa putin.
  3. Scoateti de pe foc si lasati sa se raceasca putin. Turnati siropul cald peste feliile de prajitura taiate si serviti.

Reteta si foto: Ioana Dumitrescu, East of Kitchen

Recomandari
Noizz
Psychologies
Mai multe din elle decoration