Prajitura cu capsuni si rubarba

Pentru ca tot este sezonul capsunilor, afla ca gustul lor dulce se combina perfect cu cel acrisor al rubarbei. Rezulta un desert absolut delicios, sanatos si foarte simplu de preparat, pe care trebuie sa il incerci cat mai curand!

Prajitura cu capsuni si rubarba

Ingrediente

Blatul prajiturii

  • 190 gr. de faina
  • ½ lingurita de bicarbonat de sodiu
  • ¼ lingurita de sare
  • 120 gr. de fulgi de ovaz
  • 110 gr. de zahar brun
  • 110 gr. de zahar granulat
  • 170 gr. de unt nesarat, moale
  • 2 lingurite de extract de vanilie

Umplutura

  • 270 gr. de capsuni curatate si taiate in bucatele
  • 190 gr. de rubarba taiata bucatele
  • 1 lingura de suc proaspat de lamaie
  • 70 gr. de zahar granulat
  • 10 gr. de amidon

Mod de preparare

Pentru blat

  1. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Unge o tava cu unt (sau asaza hartie de copt in ea).
  2. Intr-un recipient, amesteca faina, bicarbonatul de sodiu si sarea pentru 20 de secunde. Adauga fulgii de ovaz, zaharul brun si amesteca din nou, pana scapi de toate cocoloasele.
  3. Peste untul topit, adauga vanilia, iar apoi toarna amestecul peste cel de faina si fulgi de ovaz. Amesteca pana la omogenizare. Asaza in tava, presand amestecul, 2/3 din cantitate, iar restul de 1/3 pastreaz-o pentru mai tarziu.

Pentru umplutura

  1. Pune capsunile si rubarba intr-un recipient de marime medie. Toarna sucul de lamaie peste.
  2. Intr-un recipient mai mic, amesteca zaharul cu amidonul. Toarna amestecul de zahar peste fructe.
  3. Pune tot amestecul peste stratul din tava si presara acea 1/3 din cantitatea de blat pe deasupra.
  4. Pune prajitura la cuptor pana cand partea de deasupra se rumeneste, aproximativ 45-50 de minute. Nu o taia inainte sa se raceasca.
  5. O poti servi cu inghetata de vanilie.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din elle decoration