Prajitura Catifea rosie cu inghetata

Arata spectaculos si este un desert delicios! Iata cum il poti prepara!

Ingrediente:

Pentru crusta:

  • 1 cana si jumatate de seminte de dovleac
  • jumatate de cana de curmale, fara sambure + umede
  • jumatate de cana de cacao raw pudra

Pentru inghetata:

  • 1 banana
  • 1 cana nuci caju raw, umede
  • jumatate de cana cacao raw pudra
  • 1 lingurita sfecla rosie raw pudra
  • un sfert de cana sirop organic de orez sau sirop de artar pur
  • 1 cana de unt de cocos (cat mai gras)

Mod de preparare:

Mai intai adauga toate ingredientele pentru crusta intr-un bol. Foloseste un blender pentru a realiza compozitia si amesteca pana obtii un fel de aluat. Daca ti se pare ca este prea tare mai adauga putina apa si amesteca din nou, apoi verifica consistenta. Compozitia ta ar trebui sa arate precum un aluat aspru. Pune jumatate din aluatul obtinut in 6 forme de silicon. Pune in frigider restul de aluat.

Acum este timpul sa pregatim crema. Adauga caju-ul, banana, siropul si untul de cocos intr-un bol, apoi mixeaza-le pana cand se face o compozitie cremoasa si groasa. Acum adauga pudrele. Este posibil sa ai nevoie de o spatula pentru ca amestecul va deveni mai gros dupa ce adaugi cacao. Mixeaza-le pana se combina. Gusta crema! Exista ceva de care mai are nevoie? Adauga acum!

Adauga mixtura ta, catifeaua rosie, in forme, fara a umple in totalitate forma. Aici este locul in care va veni restul alatului. Pune la congelator produsul obtinut pana se incheaga. Acum adauga restul de aluat si baga-l la inghetat! Cand vrei sa-l servesti scoate prajitura din forma si este gata de mancat!

Text: Mihaela Iancovici
Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din elle decoration