Pizza de casa cu pesto si rosii

Ai nevoie de putine ingrediente pentru aceasta gustoasa pizza, subtire si crocanta! Pizza de casa nu a fost niciodata mai usor de facut!

Pizza de casa cu pesto si rosii

Ingrediente:

Pentru blatul de pizza:

  • ½ lingura drojdie
  • 2/3 cana (155 ml) apa calduta
  • ½ lingura zahar
  • 2 cescute (250 ml) faina
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura ulei de masline
  • Faina de porumb pentru prafuire

Pentru topping:

  • 250 gr mozzarella
  • 1 ½ (250 gr) rosii cherry
  • ¼ cana pesto
  • Piper negru

Indicatii:

1. Intr-un bol mic, presara drojdia peste apa calduta (1/3 cana, 80 gr) (nu folosi apa fierbinte, va dauna drojdiei). Adauga zaharul si lasa amestecul asa pentru cinci minute. Mixul va incepe sa devina spumant, lucru care denota faptul ca drojdia este activa.

2. Intr-un bol mare, combina faina, sarea, amestecul de drojdie, iar restul de 1/3 cana (75 ml) cu apa calduta la o viteza redusa (alternativ, puteti face acest lucru cu mana). Odata ce aluatul incepe sa capete forma, se adauga uleiul de masline. Framantati aluatul timp de 10 minute. Aluatul trebuie sa fie moale si usor lipicios. Transfera-l pe un capac de lemn si taie-l in doua parti egale. Formeaza o minge din fiecare aluat, pune o cantitate generoasa de ulei si pune-le in pungi separate si stranse. Lasa-le la frigider peste noapte.

3. In urmatoarea zi, scoate aluatul de la frigider. Lasa-l sa creasca la temperatura camerei pentru o ora sau doua.

4. Preincalzeste cuptorul la 250 de grade Celsius.

5. Intre timp, prepara topping-ul. Taie mozzarella printr-o razatoare si rosiile cherry pe jumatate.

6. Pe o suprafata presafarata cu faina, intinde cu grija fiecare aluat pana obtii cercuri de opt-zece cm lasand marginile sa fie mai subtiri. Pune aluatul intr-o tava de copt usor presarata cu faina de porumb. Imprastie pesto chiar si pe crusta de pizza. Imparte rosiile in mod egal pe ambele pizza si pune branza mozzarella peste. Pune la cuptor fiecare pizza pentru 10-12 minute sau pana cand branza formeaza bule sau crusta devine maro-aurie. Daca e necesar, pune pizza pe gratar in timpul ultimului minut pentru o rumenire suplimentara. Scoate-o din cuptor si las-o sa se aseze pentru cateva minute inainte de a o taia.

Învață să faci pizza de casa cu această rețetă rapidă!

Text: Denisa Matei
Foto: www.sweetandsavorybyshinee.com

Iata cum poti face acasa cel mai bun aluat de pizza clasic

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din elle decoration