Pere la cuptor cu sirop de artar si vanilie

Un desert elegant, simplu de facut si foarte gustos.

pere la cuptor

Timp de preparare : 30 de minute

INGREDIENTE:

  • 4 pere
  • 120 ml de sirop de artar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingura de extract de vanilie
  • Topping optional : iaurt, fulgi de ovaz, fructe deshidrtate

PREPARARE

  1. Preincalziti cuptorul la 190 de grade.
  2. Se taie perele in jumatae, apoi se taie si o fasie mica de pe spate, ca sa poata sta in tava. Folositi o lingurita sau o scobitoare, pentru a-i scoate semintele. Aranjati perele cu fata in sus pe tava de coacere, apoi adaugati scortisoara ( in fuctie de preferinte)
  3. Puneti intr-un vas mic siropul de artar cu cel de vanilie si puneti-l peste pere – pastrati 2 lingurite din amestec pentru momentul cand perele vor fi coapte.
  4. Tineti perele la cuptor timp de 25 de minute, pana capata o culoare maronie. Imediat cum le-ati luat din cuptor, adaugati restul de sirop.
  5. Serviti-le calde cu iaurt sau fructe.
  6. Perele sunt cele mai bune imediat dupa coacere, dar le puteti tine in frigider pentru cinci zile. Le puteti incalzi de fiecare data cand doriti sa le mancati.

Citeste si:
Desertul tau preferat, in functie de zodie

Pofta buna!

Recomandari
Noizz
Psychologies
Mai multe din elle decoration