(P) Experții Studio Casa: Ce trebuie să iei în considerare pentru a crea un spațiu perfect pentru dining room?

Acum petrecem mai mult timp ca niciodată în casă, deci crearea locului perfect pentru a lua masa alături de familie este un aspect foarte important, mai ales dacă plănuiți să investiți în acest proiect o sumă importantă.

(P) Experții Studio Casa: Ce trebuie să iei în considerare pentru a crea un spațiu perfect pentru dining room?

Experții Studio Casa vă oferă cele mai bune sfaturi atunci când vine vorba de alegerea mobilierului de dining pentru locuința dumneavoastră. Scopul este de a crea un spațiu primitor, modern și armonios din punct de vedere vizual.  

Masa perfectă pentru spațiul dumneavoastră

Alegerea mesei la dimensiunea potrivită se reduce la două lucruri: dimensiunea camerei și numărul de persoane care o vor folosi. În mod ideal, ar trebui să existe un spațiu între 1m și 1,2m între masă și pereți sau orice piesă de mobilier.

Alegerea mesei perfecte impune anumite criterii de luat în considerare:

Forma mesei

Mese dreptunghiulare

De regulă, mesele dreptunghiulare funcționează bine în camerele mari. De asemenea, sunt cea mai populară alegere când vine vorba de achiziția unei mese pentru zona de dining.

Dacă beneficiați de un spațiu de luat masa formal, care este utilizat doar pentru servirea mesei, atunci mesele dreptunghiulare vă oferă șansa să mizați pe dimensiunea maximă pe care v-o permite camera. Alegerea unei mese foarte mari poate avea un impact vizual puternic, iar masa poate deveni punctul central al camerei. 

Masa pentru dinning Ku Design Smart Living Studio Casa este alegerea perfectă atunci când vine vorba de mese dreptunghiulare. Această masă fixă este potrivită pentru 6 persoane, iar lemnul masiv în nuanța maro închis va oferi acel aspect luxuriant și natural de care spațiul are nevoie. 

Acompaniată de scaune din lemn, această masă va fi elementul central în orice încăpere. 

În plus, datorită picioarelor din fier rezistent și a blatului din lemnului masiv, această masă va avea o longevitate crescută și o rezistență exemplară, ceea ce înseamnă că nu va trebui să vă mai faceți griji în privința mesei pentru mult timp. De asemenea, designul acesteia este atemporal, clasic, natural și de efect, astfel că mereu veți păstra acea notă elegantă și clasică în spațiul dumneavoastră. Datorită structurii metalice, o puteți încadra ușor și în stilul industrial de amenjare.

Mese pătrate 

Camerele pătrate pot fi dificil amenajat corect atunci când vine vorba de planificarea amplasării de mobilier. De regulă, mesele pătrate sunt cele mai potrivite pentru camerele pătrate. Acestea tind să adauge un simț al echilibrului prin simetrie. Desigur, puteți avea o masă pătrată în orice cameră, indiferent de forma acesteia, dar aceste mese tind să funcționeze mai bine vizual în spații mai mici.

Masa fixă pentru living sau zona de dining Ku Design Smart Living Studio Casa are dimensiunile de 80 * 80, fiind un model foarte bine stilizat prin detaliile întâlnite la nivel de design și cromatică. 

Când vine vorba de design, onduleurile de pe margine îi oferă fluiditate și atenuează impactul dur pe care îl are lemnul masiv, dar și nuanța închisă de maro. De asemenea, modul în care picioarele mesei fixe se îmbină oferă stabilitate și un aspect armonios. 

Mese rotunde

Nu numai că mesele circulare oferă cea mai bună soluție pentru spațiile înguste, dar adaugă și o alură mai intimă experienței de luat masa.

Dacă preferați mesele rotunde, atunci trebuie să vă îndreptați mereu către cele care au un picior central pe mijloc și nu spre cele cu patru picioare. În acest fel, nu veți fi constrâns de poziționarea scaunelor și va fi mai ușor să strângeți o persoană în plus sau două fără ca oaspeții dvs. să se lovească de picioarele mesei.

Materialele din care sunt fabricate

Lemn

Mesele din lemn de esență tare oferă longevitate în comparație cu alternativele lor rășinoase. Căutați lemn de esență tare cum ar fi stejarul, arțarul, nucul, cireșul și mahonul și vă veți bucura de avantajele sale pentru anii următori.

Asigurați-vă de faptul că orice masă de lemn achiziționată poartă certificatul FSC pentru a vă asigura că lemnul folosit este unul durabil. FSC reprezintă Forest Stewardship Council, o organizație care lucrează pentru promovarea practicilor forestiere durabile la nivel mondial.

Lemn reciclat

Când investiți în piese de mobilier pentru casa dvs., poate doriți să faceți cumpărături inteligente. Având în vedere că depozitele de deșeuri sunt din ce în ce mai mari, merită să investiți timpul pentru a găsi o masă care nu numai că va trece testul timpului, dar va ajuta și cu susținerea mediului înconjurător. Luați în considerare să priviți mesele din lemn reciclat care oferă durabilitate în timp, spre deosebire de materialele artificiale.

Marmură / Marmură falsă

Marmura a cunoscut o creștere uriașă a popularității în ultimii ani și nu va mai pleca curând din topul tendințelor. Marmura în sine este costisitoare, dar există o varietate de mese care vă oferă aspectul de marmură fără prețul exorbitant. Dacă optați pentru marmură, nu uitați să citiți instrucțiunile de îngrijire. Petele alimentare și vasele fierbinți pot marca și afecta suprafața.

Sticlă

Sticla este un material excelent dacă aveți un spațiu limitat și nu doriți o cameră  care să vă facă să vă simțiți copleșit de mobilierul mare. Deoarece puteți vedea prin sticlă, creați iluzia de spațiu, deoarece ochiul poate vedea mai departe. Combinați sticla cu finisajele metalice și veți putea să vă luminați întreaga încăpere. Aceasta este o alegere câștigătoare dacă încăperea este deosebit de întunecată.

Mese fixe sau mese extensibile?

Totul depinde de dumneavoastră: aveți des musafiri sau nu? Dacă sunteți tipul de persoană căreia nu îi place să primească musafiri, mesele fixe sunt o alegere potrivită, dar dacă aveți des musafiri, atunci mesele extensibile sunt soluția ideală. 

Mese fixe

Mesele fixe se găsesc în dimensiuni și forme diferite.  Acestea sunt alese atunci când în mod normal aveți doar un anumit număr de meseni. 

Mese extensibile

Masa extensibila pentru dining este potrivită pentru casele cu musafiri în mod constant. Aceste mese dețin un sistem inteligent care permite extinderea în înălțime sau în lungime. 

Mesele extensibile care se înalță sunt excepția de la mesele extensibile care oferă mai mult spațiu. Acestea sunt concepute pentru o poziție corectă la masă și pentru ușurarea procesului de servire a mesei. 

Pentru mesele care se extind în înălțime, avem masa modulară Smart Living Coffe & Dininf, Marova A Da Design, S de la Studio Casa. 

Această măsuță are dublă utilizare: este si o măsuță de cafea, dar și o măsuță pentru dining. Este alegerea perfectă pentru spațiile mici datorită dublei sale utilizări. 

Pe lângă sistemul ingenios, această măsuță deține un design special, inovativ. Modelele de steluțe din lemn poziționate lateral, pe fundal gri cenușiu, aduc eleganța clasică îmbinată cu modernism. O masă de efect care se va potrivi în orice sufragerie sau într-o garsonieră cochetă.

Mesele extensibile în lungime sunt alegerea potrivită pentru a aduna mai mulți oaspeți, deoarece se mai adaugă un blat în plus, ceea ce înseamnă că o masă pentru 4 persoane poate să devină o masă pentru 6 persoane sau chiar mai multe. Printre recomandările experților privind mese extensibile în lungime se numără:

Setul cu masa extensibilă Kelebek Natue cu 4 scaune Elite Lux tapițate va respecta întocmai dogmele modei contemporane, având totuși elemente clasice și elegante pentru a fi potrivit indiferent de schimbările modei.

Contrastul dintre scaunele crem și lemnul maro închis oferă un aspect atât de natural și de elegant încât decorul poate să fie extrem de versatil.

Pentru camere neutre, minimaliste, setul dining format din masă extensibilă Polo White și 4 scaune tapițate cu cadru din lemn și piele eco albă  reprezintă alegerea ideală. Aspectul lor minimalist oferă o eleganță aparte și luminozitate în orice încăpere. 

Scaunele potrivite pentru un stil modern

S-au terminat zilele de asortare a seturilor de mese și scaune. În schimb, căutați piese care se îmbină și se completează reciproc. Îmbinarea diferitelor stiluri de scaune vă permite, de asemenea, să experimentați diferite texturi care vă pot ajuta să creați un design aparte în spațiile neutre.

Un colțar este excelent pentru o atmosferă casual, în timp ce scaunele tapițate pot crea un aspect mai elegant. Dacă mizați pe tapițerie, evitați țesături greu de îngrijit, precum catifeaua. Amestecurile de bumbac sau piele tind să fie mai ușor de curățat. 

Puteți să mizați, de asemenea, pe bănci. Băncile au crescut în popularitate și dacă sunteți îngrijorat de câți oaspeți pot sta pe acestea, poate doriți să luați în considerare o bancă sau două. Ele permit puțin mai multă libertate când vine vorba de numărul de persoane. Sau puteți combinați scaunele cu o bancă, astfel încât să aveți avantajul ambelor.

Băncile funcționează bine și cu spațiile mai mici din casă. Băncile oferă o senzație de mai mult spațiu, deoarece ochiul nu este obstrucționat de spătarul scaunului și permite mesei dvs. să ia rolul central. Poate doriți să luați în considerare opțiunea pentru o versiune tapițată dacă anticipați cinele prelungite. Confortul contează până la urmă.

Atunci când alegeți scaune de masă, optați pentru un model care să aibă o înălțime de 45 până la 60 de centimetri. Selectați scaune care permit cel puțin 30 de centimetri spațiu între partea superioară a scaunului și partea superioară a blatului mesei.

Cea mai bună iluminare pentru dining room

Încăperile în care luați masa cu cei dragi sunt adesea mobilate într-un mod minimalist, ca atare, o lustră pendant poate crea interes în spațiu. Lustrele pendant cu distanță uniformă arată foarte bine deasupra unei mese dreptunghiulare.

Cu toate acestea, un grup de globuri reprezintă o alegere dinamică pentru o masă rotundă mai mică. Lăsați între 75 și 90 de centimetri spațiu atunci când atârnați o lustră pendant deasupra mesei.

Decoruri pentru masă

Piesele de ornament centrale ale mesei trebuie să fie sub nivelul ochilor sau înalte și subțiri, deoarece mesenii ar trebui să poată discuta cu ușurință între ei. Dar aceasta este într-adevăr singura regulă când vine vorba de modul în care decorăm masă cu o piesă centrală.

Florile sau plantele într-o vază limpede reușesc de fiecare dată să ofere un design incredibil, în timp ce lumânările au capacitatea de a crea o iluminare ambientală frumoasă. 

Economisiți bani urmărind cel mai bun raport calitate – preț

Dacă doriți să economisiți bani, experții Studio Casa vă recomandă să apelați la un set de masa cu scaune elegante, deoarece acestea vin mereu la un preț mult mai avantajos decât dacă ar fi achiziționate separat. 

Puteți să optați pentru seturile de bucătărie formate din masă extensibilă și scaune dacă aveți în mod regulat invitați. La Studio Casa veți găsi în această perioadă și cele mai bune reduceri pentru aceste seturi de mobilier dining. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din elle decoration