Meringue cu fructul pasiunii

Bezeaua este unul dintre cele mai populare deserturi, iar aceasta prajitura meringue cu fructul pasiunii va fi cu adevarat delicioasa.

Meringue cu fructul pasiunii

Meringue cu fructul pasiunii este o prajitura cu bezea si o crema racoritoare din nectarine si fructul pasiunii pe care trebuie sa o incerci. Prepararea ei nu dureaza foarte mult si nici nu are un grad de dificultate atat de mare.

Numar de portii: 8

Ingrediente pentru meringue cu fructul pasiunii:

Pentru bezea:

  • 3 albusuri
  • 175 g zahar

Pentru crema:

  • 250 g iaurt grecesc cu 0% grasimi
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 buc. fructul pasiunii, taiate in jumatate
  • 184 ml frisca
  • 4 nectarine coapte

Citeste si:
Placinta de lamaie cu bezea, gata in patru pasi simpli

Mod de preparare:

1. Preincalzeste cuptorul la 150°C. Intinde doua bucati de hartie de copt si deseneaza un cerc pe fiecare. Pune albusurile de ou intr-un vas si amesteca pana cand se formeaza varfuri tari. Adauga treptat cate o lingura de zahar, pana cand acesta este complet incorporat. Imparte apoi amestecul in doua parti egale si intinde-le pe suprafata celor doua cercuri. Lasa la cuptor pentru o ora si jumatate, adica pana cand bezeaua se intareste. La final, lasa la racit in cuptor cu usa deschisa.

2. Pentru a face crema, amesteca iaurtul, zaharul si fructul pasiunii. Pune si frisca si bate usor pana cand se intareste. Pentru asamblare, pune un strat pe bezea pe un platou si intinde 2/3 din crema peste.

3. Taie apoi trei nectarine si imprastie-le peste. Pune deasupra si cealalta bezea si intinde restul de crema. Taie si ultima nectarina in felii subtiri si aranjeaza-le deasupra. Presara zahar pudra si serveste.

Foto: Shutterstock

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din elle decoration