Louis Vuitton Objets Nomades, acum la Furorisalone Milano

Louis Vuitton își prezintă zilele acestea colecția de obiecte de design Objets Nomades la Palazzo Serbelloni, în cadrul Fuorisalone Milano.

De la crearea sa în 2012, colecția Louis Vuitton Objets Nomades a invitat designeri renumiți pentru a imagina piese de mobilă sau design interior funcționale, creative și inovative, care să fie realizate cu măiestrie folosind acel savoir-faire propriu Louis Vuitton. Cele 45 de obiecte experimentale adunate acum în colecție sunt un omagiu adus comenzilor speciale ale Casei din trecut, cum ar fi iconicul cufăr-pat produs în 1874 pentru exploratorul francez Pierre Savorgnan de Brazza, și continuă să atragă an după an noi designeri fantastici din toată lumea.

De asemenea, Louis Vuitton a adus pentru această expoziție celebra construcție efemeră Paper Temporary Structure pe care a instalat-o în curtea Plazzo Serbelloni, palat de 4000 mp construit în stil neoclasic în secolul XVIII. Structura efemeră este creată de Shigeru Ban, faimos arhitect japonez cunoscut pentru lucrările sale din hârtie și carton reciclat. Inițial, această construcție a fost creată de arhitect în 2004, și instalată ca birou temporar deasupra centrului Pompidou din Paris.

Marcel Wanders a creat 4 noi obiecte pentru Objets Nomades: canapeaua și fotoliul Diamond, un design gen cușcă din benzi arcuite de lemn și piele, lampa Venezia inspirată din lanternele tradiționale venețiene și vaza Diamond suflată din sticlă de Murano și cu suspensie din fâșii de piele.

Scaunele Doll imaginate de Raw Edges au un design modular care poate fi personalizat, asemenea cuferelor Louis Vuitton, printr-o paleta largă de țesături colorate și pictură manuală cu motive speciale.

Mandala Screen creat de duo-ul italian Zanellato / Bortotto este un paravan compus din trei părți mobile, având o țesătură sofisticată din șuvițe de piele colorată, inspirată din meșteșugurile nomade, iar fotoliul Bulbo al fraților Campana este lucrat dintr-o minunată combinație de piele și țesătură galbenă și, prin formă să de boboc de floare, creează senzația îmbrățișării unei gigantice plante tropicale.

Masa Anemona este creată de Atelier Biagetti cu un top de sticlă peste o baza ondulată, de formă organică, acoperită cu piele moale Lous Vuitton.

La Fuorisalone 2019 sunt expuse acum, în premieră, 13 noi piese, printre care masa Anemona creată de Atelier Biagetti, paravanul Mandala de Zanellato / Bortotto, mesele Sepentine de Atelier Oï, canapeaua și fotoliul Diamond de Marcel Wanders, scaunele Dolls de Raw Edges și fotoliul Bulbo de frații Campana.

Anul acesta, doi noi designeri s-au alăturat proiectului Objets Nomades: Atelier Biagetti și Zanelatto Bortotto.

De la lansarea din 2012, colecția a crescut la 45 de obiecte, Louis Vuitton invitând în fiecare an pe unii dintre cei mai mari designeri ai lumii să interpreteze ideea de călătorie, de trăit mereu pe drum dar cu stil, realizând piese de mobiier sau decorațiuni interioare transportabile sau împachetabile, ori care evocă ideea de călătorie, împreună cu artizanii casei. În fiecare an, noi designeri au creat obiecte pentru colecția Objets Nomades: Patricia Urquiola, Fernando și Humberto Campana, Tokujin Yoshioka, India Mahdavi, Marcel Wanders, Andre Fu, Raw Edges și alții.

Foto: Louis Vuitton; STEPHANE MURATET / LOUIS VUITTON MALLETIER

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din elle decoration