Jocuri de lumina

Un apartament cu suprafete generoase a fost complet remodelat si decorat de arhitectul Hamid Nicola Katrib intr-un stil contemporan, cu tuse glamour.

S-a renuntat la ju­matatea destinata servirii mesei si asa a luat nastere dormitorul matrimonial. „Mi-am dorit sa fac aceasta reimpartire fara sa sufoc livingul, era esential sa patrunda aici suficienta lumina naturala', povesteste arhitectul. A fost creat un volum central care separa cele doua incaperi rezultate in urma recompartimentarii; acesta cuprinde pe o parte mobilierul tv, realizat la comanda din mdf negru, iar pe partea opusa patul matrimonial, ambele pe fundaluri acoperite cu tapet. In dreapta si stanga peretelui, doua panouri din sticla sablata, decorate cu un desen creat de arhitect, creeaza o ambianta interesanta in living, unul fiind fix, iar celalalt usa de acces in dormitor. Tot aici, elementul decorativ principal este tabloul in stil abstract pictat de Hamid – acesta obis­nuieste adesea sa dea o astfel de nota personala amenajarilor sale. Livingul mai cuprinde o biblioteca mare, cu doua corpuri de dulap inchise cu usi din sticla sablata, o canapea bej, realizata la comanda, masa si fotoliul comod.

Bucataria a fost realizata pornind de la culoarea dorita de proprietara, mov. „Am mers mult pe placaj din sticla co­lorata, o combinatie de mov cu alb, o abor­dare mai contemporana decat in bu­catariile realizate in ultima vreme, care au fost, deloc intamplator, tot mov – se pare ca e o culoare foarte iubita de doamnele din Romania'. Balconul de lan­ga bucatarie a fost desfiintat pentru a se obtine un spatiu necesar de luat masa, dat fiind ca s-a renuntat la dining. |ntre zona de preparare si aceasta, un blat mai inalt da senzatia unui bar, dar i se opune o masa joasa, asezata perpendicular in fostul balcon. Ferestrele au fost acoperite cu panouri culisante (japo­neze), pentru un plus de intimitate.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din elle decoration