Intr-o lumina noua

O casa veche din Bucuresti isi dezvaluie spiritul sub bagheta unui designer inspirat de formele delicate ale trecutului si entuziasmat de culorile vii ale prezentului, un mix match feminin, sofisticat, scaldat in lumina.

Baia retro-glam include, pe lânga cabina de dus spatioasa, cu usi din cristal, si o cada de baie eleganta, pe picioare zoomorfe, „Epoca”. Mozaic din piatra alb-negru Pancolor, tapet „Damasc”, de la Vescom. Perdea de dus Designer’s Guild. Robinete Victoria & Albert.

Bucataria are pavimentul original al casei, tapet „Baroc” de la Vescom, mobilier din lemn cu fi­nisaj cenusiu patinat produs de Aurora Italia.

In birou, un scrin mostenit de proprietara sta alaturi de biblioteca finisata cu patina gris-vert de la European Heritage. Draperii de la Designer’s Guild. Covor oriental vechi, achizitionat de la Istanbul.

In mod evident, registrul principal este unul in care elementele clasice sunt reinterpretate, ceea ce nu exclude, ba dimpotriva, cele câteva piese vechi autentice. Exista elemente glam, la fel cum exista tuse vintage, exista detalii etnice alaturi de abordari minimalist contemporane.

Designerul a respectat, astfel, si dorinta pro­prietarei de a integra câteva piese de mobilier la care tinea foarte mult. Pentru a da coerenta interiorului, a fost aleasa o tema cromatica in alb-negru, ce trece printr-o gama larga de aplicatii grafice, de la dungi la motive florale sau vegetale gratioase, fiind totodata pusa in evidenta de un contrast cu tonuri puternice de oranj, fucsia sau bordeaux.

Liantul il constituie tonurile fanate de violet, gri si ivoar. Nu doar culorile, ci si texturile vin sa accentueze un anumit dramatism al compozitiilor, dupa cum explica insusi designerul: „Tensiunile voit create prin alaturarea de materiale net diferite ca perceptie senzoriala, vizuala si tactila, cum ar fi catifea de matase, plastic, matase pictata manual, lemn patinat, metal si mozaic de piatra construiesc si definesc aceasta ambianta ce impune un echilibru rafinat intre fast, feminitate sofisticata si sobrietate, cu o sesizabila predispozitie romantica”.

PROIECTUL, PE SCURT
LOCATIE: un bloc cu 3 niveluri, construit in 1939, din Bucuresti.
SUPRAFATA: 120 mp
ORGANIZARE: zona de zi: cu vestibul, bucatarie, grup sanitar, spatiu depozitare, dining si living despartite prin usi duble, largi, balcon; zona de noapte, organizata in jurul unui mic hol din care se deschid dormitorul, baia si dressingul.
PROIECT: conservarea elementelor originale care dau personalitate casei si construirea unui stil contemporan, feminin, rafinat, romantic
DESIGNER: Erna Moise, Eclectarte, 0724.400.339, ernamoise@hotmail.com

TEXT: Andreea Muresan
FOTO: Sebastian Enache

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din elle decoration