Inghetata pe bat cu cacao, de Ioana Dumitrescu

Un preparat rapid si usor perfect pentru zilele fierbinti, aceasta inghetata pe bat vegana nu contine zahar rafinat si ideala pentru cei care doresc un desert racoritor.

Inghetata pe bat cu cacao, de Ioana Dumitrescu

Ingrediente:

  • 100g nuci caju crude
  • 400ml lapte de cocos integral (o cutie)
  • Un avocado copt
  • 300g curmale moi, fara samburi
  • 60g pudra de cacao
  • O lingurita extract pur de vanilie
  • O lingura de apa

Optional, pentru decorare:

  • Sos de unt de arahide (doua linguri unt de alune frecate cu 4 linguri de apa)
  • Coaja rasa de portocala
  • Petale de trandafir
  • Nuci (alune de padure, migdale, fistic) tocate marunt
  • Seminte de canepa

Citeste si:
10 tipuri unice de inghetata

Mod de preparare:

  1. Nucile caju se pun intr-un bol cu apa preferabil peste noapte, minim 4 ore. Inainte de a le folosi, se scurg si se clatesc cu apa. Apoi, se pun in robotul de bucatarie sau in blender, impreuna cu celelalte ingrediente si se proceseaza pana se obtine o consistenta cremoasa si omogena.
  2. Crema se toarna in formele de inghetata pe bat, apoi acestea se lovesc de blat pentru a elimina bulele de aer. Se insereaza betele si se pun formele la congelator timp de minim 6 ore. Pentru a le scoate din forme, se trec sub jet de apa fierbinte inainte de a fi extrase.
  3. Le puteti decora dupa aceea cu sos de unt de arahide, coaja de portocala rasa, nuci, etc.

Reteta & Foto: Ioana Dumitrescu, EastofKitchen

Recomandari
Noizz
Psychologies
Mai multe din elle decoration