Inghetata cu zahar brun si banane

Ce zici de o inghetata homemade care te va cuceri prin gustul aromat de banana si scortisoara?

Inghetata cu zahar brun si banane

Ingrediente:

  • 2 banane coapte medii
  • o ceasca de zahar brun presat
  • 2 cesti de lapte
  • o lingurita de scortisoara macinata
  • o lingurita de cardamom macinat
  • o lingurita de nucsoara macinata
  • un sfert de lingurita de sare
  • 4 galbenusuri mari
  • 2 cesti de frisca
  • o lingurita de vanilie

Mod de preparare:

Mixeaza o banana si un sfert de ceasca de lapte pana se omogenizeaza. Dupa aceea adauga restul laptelui, o jumatate de cescuta de zahar brun, scortisoara, cardamomul, nucsoara si sarea si bate totul cu mixerul. Toarna amestecul rezultat intr-o oala de marime medie si las-o pe foc aproximativ 5 minute, amestecand din cand in cand.

Cat laptele cu banana e pe foc, bate galbenusurile intr-un bol, impreuna cu cealalta jumatate de ceasca de zahar brun. Amesteca pana compozitia devine usoara si pufoasa si adauga cantitati mici din laptele fierbinte, peste oua, amestecand continuu.

Dupa ce ai adaugat tot laptele, pune compozitia rezultata inapoi in oala si las-o la foc mediu, amestecand din cand in cand, pana observi ca se lipeste in strat gros de spatele lingurii. Apoi ia oala de pe foc si pune-o rapid intr-un bol mare, cu apa rece, pentru a raci crema. Nu uita sa mai amesteci din cand in cand in oala.

Intre timp, amesteca frisca si vanilia intr-un bol, peste care vei adauga crema din oala. Acopera bolul cu o folie de plastic si asigura-te ca atinge si suprafata cremei, apoi pune-l la frigider cel putin 4 ore sau chiar peste noapte.

Dupa ce s-a racit complet, ingheata crema intr-o masina de inghetata conform instructiunilor masinii. Cu 2-4 ore inainte de a servi inghetata, o poti pune intr-un recipient etans, pe care il poti depozita in congelator.

Text: Roxana-Maria Gaina
Foto: www.gimmesomeoven.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din elle decoration