Gustare din mozzarela cu busuioc
Pentru 4 persoane
INGREDIENTE: 4-6 bile de mozzarela cu verdeata, 250 g smantana degresata, busuioc proaspat, sare
MOD DE PREPARARE: e una dintre acele gustari pe care o poti realiza in 5 minute si care e pe placul tuturor. Pur si simplu, pui bilele de mozzarela in smantana amestecata cu putina sare si frunze de busuioc tocate. Servesti foarte rece, cu frunze de busuioc ca decor. Alaturi, grisine, focacia ori paine prajita.
Piept de curcan cu fructe de padure
Pentru 4 persoane
INGREDIENTE: o jumatate de piept de curcan, 6-8 linguri de dulceata de fructe de padure (coacaze rosii sau mure, de preferat), sare, piper, doua linguri de ulei de masline, suc de lamaie, doua salate mici.
MOD DE PREPARARE: fierbi sau prepari la cuptor carnea de curcan. O cureti si o tai fasii, pui sare si piper dupa gust. Intr-un bol, pregatesti frunzele de salata, le stropesti cu ulei de masline si suc de lamaie. Servesti carnea rece, acoperita cu dulceata de fructe si cu salata verde. Variante: poti servi astfel orice friptura rece de pasare; daca dulceata ti se pare prea dulce, o poti inlocui cu un sos din fructe proaspete, pe care le treci prin strecuratoarea fina si le amesteci cu atata sirop de zahar cat doresti, plus un strop de suc de lamaie.
Creveti glazurati cu sos picant
Pentru 2 persoane
INGREDIENTE: 8-10 creveti curatati, trei linguri de sos de rosii concentrat, un ardei iute mic, tocat marunt cu tot cu seminte, o lingura de miere, o lingurita de sos Tabasco, seminte de susan, sare si piper
MOD DE PREPARARE: incingi o tabla, pe care asezi crevetii si ii intorci (ai grija sa nu se arda, sunt gata in cateva minute). Intr-un bol, amesteci toate celelalte ingrediente, pana se omogenizeaza. Adaugi crevetii cat sunt inca fierbinti si ii servesti imediat, „glazurati” in sos.
Creveti glazurati cu sos picant
Pentru 2 persoane
INGREDIENTE: 8-10 creveti curatati, trei linguri de sos de rosii concentrat, un ardei iute mic, tocat marunt cu tot cu seminte, o lingura de miere, o lingurita de sos Tabasco, seminte de susan, sare si piper
MOD DE PREPARARE: incingi o tabla, pe care asezi crevetii si ii intorci (ai grija sa nu se arda, sunt gata in cateva minute). Intr-un bol, amesteci toate celelalte ingrediente, pana se omogenizeaza. Adaugi crevetii cat sunt inca fierbinti si ii servesti imediat, „glazurati” in sos.
Salata proaspata cu creveti
Pentru 2 persoane
INGREDIENTE: 6 creveti intregi, necuratati (se pot folosi si congelati), o lamaie, cateva frunze de salata, eventual un pumn de frunze de valeriana, o ceapa mica, alba, un ou fiert tare, doua linguri de parmezan ras, un ardei iute mic, ulei de masline, sare, piper
MOD DE PREPARARE: Incingi o tigaie cu ulei de masline, adaugi ardeiul iute taiat marunt (cu tot cu seminte, daca suporti mancarurile picante), apoi crevetii necuratati. |i intorci cate trei minute pe fiecare parte. Intre timp, pregatesti bolurile cu frunze de salata, felii de lamaie, felii de ou fiert, sferturi de ceapa, adaugi crevetii bine scursi si dregi cu un sos simplu, din ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper, apoi presari parmezanul ras. Varianta dietetica: fierbi in aburi crevetii, renunti la ardeiul iute sau il adaugi apoi in salata. Varianta cu creveti congelati: ii decongelezi rapid, apoi ii perpelesti intr-o tigaie doar unsa cu ulei sau ii fierbi in aburi.