Gustari tropicale!

Indiferent cat de consistente ar fi pranzul sau cina, se pare ca panacand nu mancam ceva dulce pur si simplu nu ne putem ridica de la masa. Si continuam sa ne simtim infometati pana cand rontaim ceva dulce. Batoanele cu cerealesunt o solutie pentru aceasta problema. Sunt mici si sanatoase si au putine calorii, asa ca le putemconsuma fara sentimente de vinovatie.

Gustari tropicale!

Daca insa va doriti o varianta mai fresh a acestor batoane, atunci trebuie sa incercati Gustarile cu Fructe Tropicale…

Au gust de bomboane. Serios, chiar au!  Cu mango, caisa si nuca de cocos in compozitie, au un gust de fructe exotice fara insa sa aiba indulcitori sau arome artificiale. Sunt foarte usor de facut si pot fi pastrate in frigider cateva saptamani sau in congelator chiar si cateva luni (reci sunt chiar mai bune). Din pacate, batoanele de cereale contin toate alune, asa ca varianta aceasta este ideala pentru acelea dintre voi care au alergie la acest ingredient. Le puteti taia in cubulete mici sau in forma de batoane daca vrei un snack mai consistent (sau, daca esti dependenta, vei face nenumarate drumuri la frigider ca sa mai iei un ultim' cub cu fructe tropicale).

Timp de preparare: 10 minute.

Ingrediente:

• 1½ cesti felii de mango deshidratat
• 1 ceasca felii de caise deshidratate
• ¼ ceasca nuca de cocos rasa(neindulcita)
• 2 lingurite ulei de nuca de cocos
• 1 lingurita extract de vanilie

Instructiuni:

1. Pune toate ingredintele intr-un blender si mixeaza-le pentru 2-3 minute pana cand feliile de fructe sunt taiate in mici cuburi si toate ingredintele au capatat o forma omogena.
2. Muta amestecul din blender intr-o tava si intinde-l omogen pe suprafata tavii astfel incat stratul sa aiba o grosime de 2-3 cm.
3. Pune tava in frigider si las-o la rece minim o ora, preferabil ar fi insa sa stea acolo peste noapte, astfel incat sa se intareasca amestecul si sa fie usor de taiat.
4. Atunci cand se simte tare la atingere, taie totul in forma de mici dreptunghiuri, pune-le intr-un recipient inchis ermetic si lasa-le in frigider. Le poti pune si in congelator daca vrei sa le pastrezi mai mult de o luna.

Text: Ana Toma
Foto: everylastbite.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din elle decoration