ELLE te provoacă să întâmpini cu stil un nou sezon al contrastelor, să te bucuri de modă și să te exprimi liberă... și îți face cunoștință cu o creatoare de conținut care a făcut istorie în industrie: Chiara Ferragni, care își anunță sosirea la cea de-a doua ediție Mercedes-Benz Bucharest Fashion Week, prin intermediul unui editorial și al unui interviu în exclusivitate!
Un desert pe cat de sarac in zahar, pe atat de delicios, aceasta galeta pune in valoare visinele, iar cum sezonul acestora este pe sfarsite, este momentul potrivit sa profitati!
Intr-un bol mare, amestecati faina, sarea, zaharul si coaja de lamaie. Adaugati untul taiat cubulete si incorporati-l in amestecul de faina rapid, cu un cutit de patiserie sau cu doua cutite, pana cand obtineti firimituri. Intr-un bol mic, amestecati ricotta (sau iaurtul) cu apa. Adaugati acest mix peste cel de faina si amestecati cu o spatula pana ce aluatul se leaga si este suplu. Modelati-l in forma de disc, acoperiți-l cu folie alimentară si puneti la frigider minim o ora (maxim două zile).
Incingeti cuptorul la 200C. Puneti aluatul pe o suprafata curata, presarata cu faina si intindeti-l cu un sucitor pana obtineti un cerc sau un patrat cu diametrul, respectiv latura de 35cm. Transferati aluatul intr-o tava de copt tapetata cu hartie pergament. Presarati cu faina de migdale, daca folositi.
Intr-un bol, puneti visinele, afinele, sarea, zaharul, amidonul, zeama de lamaie si amestecati pana ce s-au incorporat. Puneti acest amestec in centrul aluatului si imprastiati-l uniform pe suprafata acestuia, lasand o margine de 5cm. Cu ajutorul degetelor, ridicati marginea si pliati-o peste fructe.
Cu ajutorul unei pensule, ungeti amestecul de galbenus si apa peste marginea galetei, presarati cu zaharul brun su coaceti in cuptorul incins timp de 30 minute, pana când crusta devine brun-aurie. Serviti calda sau la temperatura camerei.