Ce gasim inauntrul acestor fursecuri cu fulgi de ciocolata si caramel este ceea ce conteaza cu adevarat!
Fursecurile cu fulgi de ciocolata sunt cele mai simple prajituri de facut in casa, iar daca adaugam si caramel atunci sunt o adevarata placere, le puteti savura simple, cu un pahar cu lapte sau cu inghetata.
-Preincalzeste cuptorul la 180C. Pregateste doua tavi acoperite cu hartie de copt.
-Ruleaza cu palmele caramelul in forma de minge, cat poti de bine.
-In bolul de la mixerul electric, pune untul, zaharul si zaharul brun, amesteca aproximativ 4-5 minute pana cand obtii o crema usoara, dupa care adauga ouale si esenta de vanilie si continua sa amesteci pana cand se imbina.
-Adauga faina, praful de copt si sarea. Apoi toarna peste fulgii de ciocolata si continua pana cand toate ingredientele formeaza o compozitie.
-Ruleaza cate putin din amestec in forma unei bomboane si pune in mijloc cat caramel consideri, insa asigura-te ca nu da pe afara.
-Aseaza-le in tavile pregatite, in asa fel incat distanta dintre ele sa fie de 2 cm.
-Lasa-le la copt 12-15 minute, pana cand prind o culoare maro-aurie pe margini. Petru a le servi trebuie sa le lasati la racit cel putin 10 minute.
Text: Mihaela Dumitru
Foto: 123RF