Fondant de ciocolata, de Ioana Dumitrescu

Fondantul de ciocolata este un preparat impresionant si in acelasi timp, surprinzator de usor de realizat.

fondant de ciocolata

Pentru aceasta reteta, nu veti avea nevoie de prea multe ustensile, iar totul este gata in mai putin de jumatate de ora!

Ingrediente:
(Pentru 4 persoane)

  • 4 oua
  • 85g zahar brun
  • 80g faina
  • 125g unt nesarat
  • 140g ciocolata neagra minim 70% cacao

Citeste si:
Millefeuille crocant cu migdale si fructe de padure, de Ioana Dumitrescu

Mod de preparare:

  1. Incingeti cuptorul la 200C.
  2. Cu ajutorul unui tel, bateti usor ouale impreuna cu zaharul brun pana ce s-au incorporat, fara sa bateti prea mult.
  3. Intr-o cratita asezata pe foc mic, topiti untul. Cu ajutorul unui cutit zimtat, taiati ciocolata in bucati mici, apoi adaugati-o peste untul topit si amestecati cu un tel pana se topeste.
  4. Adaugati faina peste amestecul de oua si bateti cu telul pana ce s-a incorporat. Adaugati amestecul de ciocolata si amestecati pana obtineti o compozitie omogena.
  5. Ungeti cu unt 4 forme mici cu diametrul de apeoximativ 5cm, apoi tapetati-le in interior cu pudra de cacao. Turnati compozitia in formele pregatite si coaceti in cuptorul incins timp de 7 minute.
  6. Cu ajutorul unui cutit, desprindeti marginile prajiturii de forma, apoi asezati pe farfuriile pe care le veti servi. Decorati cu pudra de migdale si cateva capsuni sau zmeura proaspata.

Reteta & foto: Ioana Dumitrescu, Eastofkitchen.com

Recomandari
Noizz
Psychologies
Mai multe din elle decoration