Desert vegan in 3 straturi!

O reteta vegana, ce nu necesita coacere, fara cereale, nuci, zahar rafinat sau soia te va cuceri imediat!.

Desert vegan in 3 straturi!

Aceste prajituri sunt fara nuca, dar nici nu iti vei da seama de asta! Stratul de baza este facut din unt de cocos pur si datorita texturii mai solide, contrasteaza cu straturile de unt indulcit cu seminte de floarea soarelui si ciocolata de casa.

Ingrediente:

Pentru stratul de baza:

3 linguri de unt de cocos topit (1/4 dintr-un pachet de unt de cocos)

Pentru stratul mijlociu:

  • ¼ unt de seminte de floarea soarelui
  • 1 lingura & 1 lingurita de sirop de artar pur
  • 2 linguri ulei de cocos pur, light
  • ½ lingura extras de vanilie pura (optional)
  • putina sare de mare fina

Pentru stratul superior:

¼ ceasca ulei de cocos
¼ ceasca pudra neindulcita de cacao
2 linguri de sirop de artar pur
putina sare de mare fina
2 ½ – 3 linguri mari de fulgi de cocos neindulciti

Indicatii:

1. Daca este necesar, topeste untul de cocos intr-o cratita, la cea mai mica temperatura, pana devine lichid
2. Adauga o lingura de unt de cocos topit intr-o forma speciala pentru prajituri, mica, din silicon si imprastie continutul in mod egal. Poti folosi garnituri mici de hartie daca nu ai forma din silicon. Repeta pentru fiecare in parte ai apoi pune-le apoi la frigider.
3. Prepara stratul mijlociu: Intr-un bol mic amesteca untul de floarea soarelui, siropul de artar, uleiul, vanilia (daca folosesti) si sarea. Amesteca pana rezulta un continut moale, pufos. Adauga o lingura rasa din aceasta compozitie pe deasupra fiecarui strat de unt de cocos. Netezeste bine si pune-le la frigider.
4. Pentru stratul superior: Adauga uleiul de cocos intr-o cratita mica si topeste la temperatura mica. Indeparteaza apoi continutul de langa caldura si mixeaza-l impreuna cu pudra de cacao, siropul de artar si sarea pana rezulta o textura fina.
5. Adauga o lingura de ciocolata topita pe deasupra fiecarei prajituri in parte. Adauga apoi si cate o lingura mare de fulgi de cocos ai apasa usor.
6. Pune-le apoi la congelator timp de 25 minute pana devin solide. Lasa-le la temperatura camerei timp de 5 minute inainte sa le savurezi. Ce iti ramane poti pastra la frigider sau, pentru o perioada mai mare, la congelator.

Sfat: pentru a face acasa untul de cocos, pune 3 – 4 cesti de bucati mici de nuca de cocos neindulcita intr-un aparat de maruntit timp de 7, 10 minute pana devine moale si lichid. Asigura-te ca nuca de cocos pe care o folosesti nu e veche. Ce ramane in urma folosirii poti pastra la frigider, intr-un compartiment neaerisit, timp de o luna, uneori mai mult. Poti folosi, de asemenea, unt de cocos cumparat.

Tect: Georgiana Calin
Foto: ohsheglows.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din elle decoration