Desert decadent pentru Valentine’s Day – tiramisu cu fructe

Anul acesta, de Ziua Indragostitilor, in loc de banalele bomboane de ciocolata, de ce sa nu incerci un desert fresh si delicios?

Desert decadent pentru Valentine’s Day – tiramisu cu fructe

Asa ca strange-ti toate ustensilele de bucatarie, pune-ti un playlist cu melodiile tale preferate si incearca aceasta reteta pentru un tiramisu inedit! Acest tiramisu este special pentru ca are parte de un upgrade – fructe de padure acrisoare si aromate. Citeste in continuare pentru a afla cum sa il faci, este simplu!

Ingrediente:

  • 20 de piscoturi moi
  • 350 ml de smantana
  • 250 ml de mascarpone
  • 200 gr de zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 70 ml de lichior de zmeura
  • 85 gr de gem de capsuni
  • 350 gr de capsuni si/sau fructe de padure proaspete/congelate

Mod de preparare:

Scoate o tava patrata si foloseste un spray de gatit inauntrul ei. Aranjeaza jumatate din piscoturi pe fundul tavii – 10 in doua randuri de 5, sau oricum incap.

Intr-un bol mare, bate smantana pana se intareste, cam 3-4 minute. Adauga mascarpone, jumtate din cantitatea de zahar si 2 linguri de lichior. Bate amestecul pana la omogenizare. Pune-l deoparte.

Intr-un bol separat, amesteca gemul cu lichiorul ramas. Pune-l si pe acesta deoparte.

Intr-un alt recipient, amesteca toate fructele, taiate in bucatele mici, cu cealalta jumatate de zahar, Amesteca-le bine.

Pune jumatatea din cantitatea de crema peste piscoturi. Apoi, adauga jumatatea din amestecul de gem si jumatate din cantitatea de fructe. Repeta straturile, incepand cu piscoturi, apoi adaugand crema, gemul si fructele. Acopera prajitura si pune tava la frigider pentru cel putin 4 ore.

Acest tiramisu se serveste rece. Pofta buna!

Foto: www.thecookierookie.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Unica.ro
Mai multe din elle decoration