De ce ai nevoie de o masina de spalat vase?

Daca detesti sa speli vase sau suferi de o alergie cutanata cauzata de detergenti, nu mai ai nevoie de niciun argument pentru a adauga pe lista de cumparaturi o masina de spalat vase.

De ce ai nevoie de o masina de spalat vase?

Pentru nehotarate avem si alte informatii: cand speli cu mana, consumi mult mai multa apa calda, deci, energie, si folosesti mult mai mult detergent decat in cazul spalarii automate : gestul tau nu e numai mare consumator de rimp, ci si cat se poate de antieco.

De multe ori ajungem acasa tarziu, frante de oboseala, numai pentru a gasi in chiuveta un munte de farfurii. De ce sa nu ne petrecem timpul ramas cu familia ori cu o activitate care ne face placere, lasand vasele in seama masinii de spalat?! Mai ales ca avantajele sunt nenumarate.

+ IGIENA
Datorita faptului ca masina poate spala si la 70 de grade C, majoritatea microbilor si a bacteriilor sunt distruse. |n plus, spalatul de mana presupune nu numai spalarea, ci si stergerea si uscarea vaselor, deci apa in jurul chiuvetei si pe scurgator, ca sa nu mai vorbim despre carpele ude. Cu masina de spalat, toate acestea dispar.
 
– TOXINE
La spalatul manual, urme invizibile de detergent sunt mereu prezente pe farfurii si apoi sunt digerate odata cu mancarea. Detergentii sunt una dintre cele mai toxice substante, iar ingerarea lor poate cauza diverse boli, de la cele de stomac pana la afectiuni ale sistemului nervos. Sa nu uitam de afectiunile epidermei si alergiile provocate de detergentul de vase pentru spalatul manual. Spaland cu masina, acest disconfort dispare, iar riscul ca urme de detergent sa ramana pe vase este mult mai mic.
 
+ ECONOMIE
Cu o masina de spalat vase economisim pana la de 5 ori mai multa apa decat daca am spala vasele manual: asta inseamna pana la 2.400 litri de apa economisiti in fiecare luna pentru o familie de 4 persoane. |ntr-un an, se economisesc aproximativ 29 de metri cubi de apa.
Consumul de energie este, de asemenea, redus. Folosind de 5 ori mai putina apa, energia necesara pentru a o incalzi este mult redusa. |n plus, apa consumata fiind mult mai putina, facem o favoare si statiilor de epurare. Atunci cand spalam vasele cu mana, folosim mai mult detergent decat este necesar, insa masina poate folosi exact o pastila de detergent la fiecare spalare.
 
+ RESPONSABILITATE
|n final, iata si un argument eco: mai putina apa si mai putin detergent insemna ca vom polua mai putin raurile si, in final, marile si oceanele. Cat despre importanta economiei de apa si energie, in general, nici nu mai e nevoie de explicatii. Folosind o masina de spalat vase, castigi timp si confort, si faci si un bine planetei.
 
MATEMATICA TIMPULUI CASTIGAT
Daca speli vase timp de 15 minute pe zi, pierzi 2 ore pe saptamana si cca 8 ore pe luna. Sau le castigi, daca iti iei o masina de spalat vase.

TEXT: Sanziana Ionescu 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din elle decoration