Crumble de mere cu migdale si nuca, de Ioana Dumitrescu

Un crumble cu mere care nu intrebuinteaza faina sau zahar rafinat, acest desert vegan este delicios si usor de preparat!

Crumble de mere

In caz ca vreo bucatica din acest delicios crumble de mere mai supravietuieste serii, este excelent servit rece, cu iaurt sau lapte de migdale la micul dejun.

  • 150g fulgi de ovaz
  • 75g migdale, procesate la blender pana obtineti o faina
  • 50g nuci, procesate la blender pana obtineti o faina
  • 100ml sirop de artar
  • 45 ml ulei de cocos
  • Doua lingurite praf de scortișoara
  • 6-7 mere ferme, spalate, curatate de coaja, taiate în jumatati, curatate de casuta cu seminte și taiate cubulete
  • O lingurita praf de ghimbir

Citeste si:
Placinta de mere cu rodii

  1. Pentru a face topping-ul, amestecati într-un bol ovazul cu migdalele și nucile procesate. Topiti uleiul de cocos, apoi amestecati-l cu sirop de artar și doua lingurite praf de scortișoara. Turnati acest amestec peste cel de ovaz, migdale și nuci, apoi încorporati bine cu o lingura.
  2. Încingeti cuptorul la 180C. Într-o oala aflata pe foc mic, puneti merele împreuna cu siropul de artar ramas și cu praful de ghimbir. Cand începe sa fiarba, acoperiti cu un capac și lasati sa fiarba timp de 10-15 minute, pana când merele devin moi.
  3. Transferati amestecul de mere într-un vas pentru cuptor, acoperiti cu amestecul de ovaz, migdale și nuci, apoi coaceti în cuptorul încins timp de 25-30 minute, pâna ce s-a rumenit. Serviti cald.

Reteta & Foto: Ioana Dumitrescu, Eastofkitchen

Recomandari
Noizz
Psychologies
Mai multe din elle decoration