Cozonac bicolor, un deliciu pentru masa de Paște

Cozonacul nu trebuie să lipsescă de Paște, așa că ți-am pregătit o rețetă delicioasă.

Cozonac bicolor, un deliciu pentru masa de Paște

Trebuie să încerci acest cozonac bicolor, se pregătește relativ ușor și este un deliciu.

Ingrediente pentru aluat:

  • 1 kg de făină
  • 250 gr zahăr
  • 4 ouă
  • 500 ml lapte
  • 50 gr drojdie
  • 100 ml ulei
  • 1 lingură rom
  • 1 lingură cacao

Ingrediente pentru umplutură

  • 300 gr nucă măcinată
  • 100 gr zahăr
  • 200 gr stafide
  • 300 gr rahat
  • 2-3 linguri rom sau esență de rom

Cozonac bicolor – Mod de preparare:

Se amestecă drojdia cu o linguriță de zahăr, se adaugă 100 ml de lapte călduț și 3-4 linguri de făină. Se amestecă totul bine și se lasă la crescut 30 de minute.

Când a crescut suficient se adaugă gălbenușurile, 1/2 ulei din cantitate, romul, sarea, albușurile bătute spumă și făina amestecată cu zahărul.

Se amestecă toate ingredientele și se frământă 30 de minute adăugând restul de ulei. Se presară puțină făină și se lasă la crescut până când își dublează volumul. Se rupe un sfert din aluat și se amestecă cu cacao.

Pe o planșetă unsă cu puțin ulei se întinde aluatul moale iar peste el se întinde aluatul cu cacao și se presară nuca amestecată cu zahărul, stafidele ținute în rom și rahatul tăiat în fâșii lungi. Se rulează ușor și se pune într-o tavă unsă cu ulei.

Se lasă la cuptor aproximativ o oră, la 180C.

Citește și:
Decorarea ouălor de Paște – modele inedite

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Noizz
Recomandari shopping
Psychologies
Mai multe din elle decoration