Clătite verzi de duminică (de Sorina Fredholm)

Da, aceasta este rețeta clasică pentru o dimineață de duminică relaxantă, după cum îi spune și numele. Și sper să nu te dezamăgească acest lucru, având în vedere că azi este abia luni și mai ai ceva de așteptat până în weekend.

Clătite verzi de duminică (de Sorina Fredholm)

Din contră, vreau să te motiveze să îți organizezi în avans cumpărăturile și chiar activitățile de la sfârșitul saptămânii, ca să ai timp să transformi gătitul într-un ritual, care poate deveni chiar unul favorit pentru tine și familia ta!

Pentru mine gătitul este o activitate creativă, care din pasiune s-a transformat în carieră și care se extinde mult mai departe de bucătaria mea. Este mixul perfect de a mă bucura în fiecare zi de mâncare sănătoasă și delicioasă și a împărtăși acest lucru și cu restul lumii. Așa că aștept impresiile tale despre video și rețetă!

Aluat clatite:

  • 3 lingurițe de semințe de in măcinate
  • 1 linguriță semințe chia
  • 12 lingurițe de apă
  • 250 g făină de hrișcă
  • 3 linguri de semințe de dovleac mărunțite
  • 500 ml lapte vegetal (eu am folosit lapte de cânepă făcut în casă)
  • 250 ml apă
  • 1 lingură ulei de cocos topit
  • un vârf de sare de mare
  • 2 mâini de spanac proaspăt

Umplutura:

  • 1 măr roșu ras
  • 200 g năut fiert
  • 2 linguri de tahini
  • 1/2 lămâie organică
  • piper negru, turmeric și cumin

Amestecă lingurițele de semintț de in, chia și apă, care se țin 15 minute la frigider.

Toarnă amestecul de semințe într-un bol mare, peste care adaugă treptat restul de ingrediente pentru aluat. Mută mixul într-un blender și amestecă la viteză media, timp de 1-2 minute, până când devine omogen și verde la culoare. Ține aluatul în frigider timp de 30 de minute.

Între timp pregătește umplutura, amestecând mărul cu sucul de lămâie și năutul, sosul tahini și condimentele.

Încălzește o tigaie de clătite la foc mediu. Adaugă puțin ulei de cocos și aproximativ 1 polonic de aluat, distribuie-l uniform în tigaie. Ține clătita aproximativ 1 minut pe fiecare parte, până când devine puțin aurie și poate fi ușor întoarsă pe partea cealaltă.

Adaugă 2 linguri de umplutură în fiecare clătită și împăturește-o în două. Servește cu salată verde și sos de muștar și semințe de dovleac.

Pofta buna!

Sorina Fredholm

Health Coach si Instructor de Yoga, Co-fondator Monday (healthy living app).
O poți găsi pe Facebook și Instagram.

Citește și:
Monday Motivation: 2018 – Transformă-ți rezoluția în ritual (de Sorina Fredholm)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Noizz
Psychologies
Mai multe din elle decoration