Chec de vanilie, usor de preparat

O reteta simpla si rapida care te va cuceri de la prima felie gustata.

Chec de vanilie

Ingrediente:

  • 2 cani de faina
  • ¾ lingurite de sare
  • 2 batoane de unt la temperatura camerei
  • ½ lingurite vanilie
  • ½ cani de zahar
  • 5 oua mari la temperature camerei

Preparare:

Pasul 1: Preincalziti cuptorul la temperatura de 170 de grade. Puneti in tava o hartie de copt si acoperiti toata suprafata tavii. Ungeti hartia de copt cu ulei si presarati faina iar apoi intindeti uniform pe tava.

Pasul 2: Puneti faina si sarea impreuna intr-un vas mic. Lasati-le deoparte pentru moment. Adaugati untul, vanilia si zaharul intr-un vas si amestecati cu mixerul intre 3 si 5 minute. Adaugati ouale pe rand si bateti-le bine.

Pasul 3: Cu mixerul la viteza mica adaugati faina peste amestecul precedent pana cand se se omogenizeaza. Se toarna aluatul in tava din cuptor preincalzita si aranjati-l uniform cu o spatula. Lasati-l in cuptor timp de 1 ora si 15 minute. Puteti verifica daca este gata cand introduceti o scobitoare in mijlocul aluatului, iar daca acesta este gata, pe scobitoare nu trebuie sa fie aluat.

Pasul 4
: Lasati checul sa se raceasca iar apoi taiati felii. Serviti-l cu inghetata sau fructe, dupa gust.

Citeste si:
Milkshake de mango si cocos

Text: Georgiana Ciocan
Foto: 123rf.com

Recomandari
Noizz
Psychologies
Mai multe din elle decoration