Brownie cu alcool – varianta moderna

Versiunea moderna a traditionalei prajituri brownie, extrem de usor de preparat!

Brownie cu alcool – varianta moderna

Timp de preparare: 25-30 minute
Timp de coacere: 5-10 minute
Dificultate: usoara
Portii: 10-12

Ingrediente:

  • 500 ml crema de vanilie gata preparata
  • 100 g ciocolata neagra, rupta in mici bucati
  • 400 g prajituri brownie cumparate din magazin
  • 3 lingurite de cafea
  • 100 ml crema de lichior Irish, plus 1 lingurita extra
  • 121 g bomboane cu ciocolata sau alune
  • 500 ml smantana de gatit
  • 25 g zahar pudra

Metoda de preparare:

1. Pune crema de vanilie si bucatile de ciocolata intr-o cratita. Pune-o pe aragaz la foc mic pana ce bucatile de ciocolata se topesc usor, omogenizandu-se cu crema. Acopera cratita cu folie de aluminiu astfel incat crema sa nu se intareasca. Las-o apoi sa se raceasca.

2. Pune prajiturile brownie intr-un bol si mixeaza-le impreuna cu linguritele de cafea si cu una de lichior Irish. Foloseste un facalet pentru a zdrobi cu grija punga de bomboane, dupa care presara trei sferturi din ele peste brownies. Pune cu lingura crema obtinuta deja racita, acoper-o si las-o sa se raceasca.

3. Fa ultimul strat combinand intr-un bol smantana de gatit si 100 ml crema de cafea Irish. Pune deasupra si zaharul pudra, dupa care bate compozitia pana capata o textura spumoasa. Acopera si las-o sa se aseze pana e gata de servit.

4. Pentru servire, bate putin crema, iar apoi pune-o cu lingura deasupra cremei de ciocolata. Pune cateva bomboane faramitate pentru decor.

Text: Denisa Matei
Foto: Shutterstock

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din elle decoration