8 retete pentru cocktailuri festive

Sezonul asta se poarta cele mai aromate cocktailuri, care sunt si foarte usor de facut. Iata 8 retete pentru astfel de bauturi incantatoare!

8 retete pentru cocktailuri festive

Passion Fruit Sparklers

Ingrediente pentru 4 pahare:

  • 4 linguri de suc de fructul pasiunii rece
  • 1 sticla de prosecco rece

Mod de preparare:

Pune cate o lingura de suc de fructul pasiunii in fiecare pahar inalt.
Adauga destul prosecco astfel incat paharul sa fie plin pe 3 sferturi.

Pear Mimosas

Ingrediente pentru 8 pahare:

  • 2 sticle de sampanie rece
  • 800 ml de suc de pere rece
  • 1 lime, taiat in 8 felii

Mod de preparare:

In fiecare pahar (de vin), toarna 3 sferturi sampanie. Umple-le adaugand sucul de pere. Stoarce in fiecare cate una dintre feliile de lime, apoi lasa-le in pahar.

The countdown

Ingrediente:

  • 45 ml vodca
  • 120 ml sampanie
  • 12 boabe de strugure rosu
  • 1 lingura de zahar brun

Mod de preparare:

Amesteca strugurii cu zaharul intr-un mixer pentru cocktailuri. Adauga vodca si gheata. Umple adaugand sampanie si pune in fiecare pahar cate un bob de strugure.

4. G&C

Ingrediente:

  • 30 ml de gin
  • 15 ml de suc de lime
  • 90 ml de sampanie
  • 5 merisoare proaspete
  • 1 lingura de zahar granulat

Mod de preparare:

Amesteca merisoarele si zaharul granulat intr-un mixer pentru cocktailuri. Adauga ginul, sucul de lime si gheata.
Amesteca foarte bine si toarna in pahare. Umple-le adaugand sampanie. Serveste-le cu lime proaspat.

Champagne Mojito

Ingrediente:

  • 30 ml de sirop de zahar
  • 45 ml de rom
  • 30 ml de suc proaspat de lime
  • 90 ml de sampanie
  • Frunze proaspete de menta

Mod de preparare:

Amesteca siropul de zahar si frunzele de menta intr-un shaker.
Adauga romul, sucul de lime si gheata. Amesteca foarte bine.
Toarna in pahare si umple-le adaugand sampanie. Serveste-le cu frunze proaspete de menta.

Rose Bellini

Ingrediente:

  • 120 ml sampanie rose
  • 50 gr de piersici inghetate
  • 1 lingura de zahar

Mod de preparare:

Amesteca piersicile inghetate cu zaharul pana la omogenizare. Toarna in pahare si umple-le cu sampanie.

Hibiscus Mocktini

Ingrediente pentru 6 pahare:

  • 600 ml de ceai de hibiscus
  • 600 ml de bere de ghimbir
  • 6 bucati proaspete de ananas

Mod de preparare:

Intr-un recipient, amesteca berea de ghimbir cu ceaiul de hibiscus. Serveste amestecul rezultat, cu gheata, in pahare inalte. Decoreaza cu bucati de ananas.

Grapefruit Cosmo

Ingredinte pentru 1 pahar:

  • 30 ml de vodka
  • 15 ml de triplu sec
  • 125 ml de suc de grapefruit
  • 1 lingurita de suc de lime

Mod de preparare:

Amesteca, intr-un shaker, toate ingredientele si adauga gheata. Serveste bautura intr-un pahar de martini.

Foto: Instagram

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din elle decoration