6 retete de inghetata cu fructe, perfecte pentru vara!

Se stie prea bine ca din meniul lunilor toride nu poate lipsi inghetata, iar pentru ca nicio vara nu poate fi completa daca nu te bucuri si de fructele proaspete, ti-am pregatit 6 retete delicioase de inghetata cu fructe.

6 retete de inghetata cu fructe, perfecte pentru vara!

Inghetata de pepene galben si mango

Ingrediente pentru inghetata:

  • 4 oua, separand albusurile de galbenusuri
  • 100 de grame de zahar pudra
  • 300 ml de frisca

Ingrediente pentru aroma de mango si pepene galben

  • ½ de pepene galben
  • 2 mango

Mod de preparare:

Pentru a prepara compozitia ce va da aroma inghetatei, este nevoie sa decojesti si sa tai in bucati mici pepenele galben. Decojeste cele 2 mango si taie 4 sau 5 felii, restul trebuie taiat in bucati mici. Amesteca intr-un cele doua fructe cu ajutorul unui blender.

Urmatorul pas este prepararea inghetatei – trebuie sa bati albusurile de ou intr-un bol mare, pana cand compozitia devine densa. Incepe sa adaugi zaharul pudra in transe egale, amestecand constant. Intr-un alt bol, bate frisca pana se intareste. Dupa aceste pas, trebuie sa amesteci putin galbenusurile de ou si sa incorporezi atent frisca, galbenusurile de ou si albusurile cu zahar.

In mod delicat adauga amestecul de fructe si feliile taiate in bucati mici. Amesteca atent si toarna toata compozitia intr-un vas potrivit pentru congelator. Lasa inghetata sa se raceasca peste noapte.

Inghetata cu pepene rosu

Ingrediente:

  • 2 ½ cani de pepene rosu, taiat si fara seminte
  • 1 cana cu smantana
  • ½ de cana de indulcitor lichid
  • 1 lingura de extract de vanilie

Mod de preparare:

Pune toate ingredientele intr-un robot de bucatarie sau blender si amesteca pentru 3 – 5 minute, pana cand compozitia devine cremoasa. Asaza compozitia intr-o tava de sticla sau de metal si las-o la congelator pentru 30 de minute, dupa care aceasta trebuie amestecata si pusa iar la rece. Acest process trebuie repetat de cateva ori, la interval de 30 de minute, pentru a obtine textura dorita a inghetatei.

Inghetata cu piersici si zmeura

Ingrediente:

  • 250 de grame de frisca batuta
  • 400 ml de lapte condensat
  • ½ de cana de gem de piersici
  • ½ de cana de zmeura

Mod de preparare:

Cu ajutorul unui mixer amesteca frisca batuta cu laptele condensat timp de 3 – 5 minute. Cand compozitia este uniformizata, adauga cu ajutorul unei spatule gemul de piersici si zmeura si amesteca usor.

Toarna amestecul pentru inghetata intr-un bol si acopera cu folie de plastic. Lasa inghetata la congelator timp de 4 ore, cel putin.

Natalia Muntean
Foto: from Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Mai multe din elle decoration