Rose Tremain – Culoarea (carte)

Goana dupa aur e un subiect... de aur, atit pentru cinematografie, cit si pentru literatura. Rose Tremain isi plaseaza aceasta drama­tica si intensa poveste nu in California si nici in Alaska, ci in Noua Zeelanda

Rose Tremain – Culoarea (carte)

Protagonistii sint proaspat casatoritii Harriet si Joseph Blackstone care, impreuna cu mama lui Joseph, parasesc Anglia, in anii 1860, minati de visul unei lumi noi, mai prospere. Insa viata la ferma se dovedeste a fi plina de proble­me care mai de care mai greu de rezolvat, o lupta continua si disperata cu pamintul.

Singura implinire a viselor lor pare sa ramina aurul (numit de localnici „culoarea“), pe care ei, la fel ca toti cei de-acolo spera sa-l ga­seasca (desi visele lor sint diferite: daca Joseph crede ca aurul il va absolvi de secretul teribil pe care il ascunde, Harriet viseaza la o viata in care sa aiba pamint si copii).

Ca orice impatimit dupa aur, atunci cind gaseste mult rivnitul metal, Joseph decide sa ascunda acest lucru de sotia si de mama sa si porneste spre muntii din sud, obsedat de a gasi mai mult. Ramasa la ferma fara ajutorul sotului sau, Harriet e nevoita in cele din urma, dupa o serie de dezastre, sa porneasca in cautarea acestuia. Dincolo de naratiunea in sine, Culoarea este un minunat studiu despre natura umana in situatii extreme, despre lacomie, alegeri si, mai ales, despre cautarea fericirii.

de Mihaela Frank

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Mai multe din lifestyle