Millennium 3: Castelul din nori s-a sfarimat de Stieg Larsson

Nu stiu cum se face, dar cartea despre care am fost intrebata cel mai des in ultimul timp este Millennium. Prietenele ma intreaba daca e chiar asa de tare cum se spune, prietenii prietenelor mele isi petrec noptile devorind pagina cu pagina si pindesc urmatorul volum.

Millennium 3: Castelul din nori s-a sfarimat de Stieg Larsson

Ei bine, gata, a aparut si ultima parte a unei serii care ar fi trebuit sa aiba 10 volume. Asa ar fi vrut Larsson, jurnalistul suedez care a murit in mod neasteptat, la 50 de ani, chiar inainte de a-si vedea cartea publicata.

O serie mai mult decit captivanta, care a fermecat milioane de cititori din lumea intreaga, indragostiti de cele doua personaje principale Lisbeth Salander, o hackerita tinara, subtire, nonconformista si geniala si Mikael Blomkvist – jurnalistul care descopera tot felul de escrocherii si nedreptati si nu se sfieste sa le dea pe fata, compromitind personaje importante din lumea economica si financiara.

In volumul 3, Lisbeth – care se afla in mare incurcatura la sfirsitul volumului 2, Fata care s-a jucat cu focul – se regaseste grav ranita in spital. Este acuzata de crima, prin urmare viata ei, care oricum atirna de un fir de ata – pare compromisa. Este se pare, un personaj incomod. De ce?

Povestea este complexa si doar Mikael va reusi sa-i descurce itele. La mijloc este o conspiratie de proportii. Cu ani in urma, in cadrul Serviciilor secrete suedeze, a luat nastere o formatiune ultrasecreta, neoficiala, menita la vremea aceea sa acopere un fost spion rus, Zalacencko. Dezertat din KGB, acesta din urma a fost acoperit – practic, el nu exista oficial – de formatiunea cu pricina, care vroia sa smulga cit mai multe informatii despre Rusia sovietica.

Problema este ca fostul spion rus Zalacencko – un ticalos, de altfel – nu este altul decit tatal lui Lisbeth, iar cei doi se urasc de moarte. Pentru ca el i-a facut mult rau. Iar Lisbeth este razbunatoare. Lisbeth vrea sa demaste un om care „nu exista”. In acest fel, ea ameninta un secret de stat, ceea ce o face indezirabila.

In spatele unor aparente simple, se ascund interese extrem de complexe. Coruptie, trafic de influenta, spionaj. Intrati in lumea lui Stieg Larsson, dar atentie: veti deveni captivi.

Mihaela Spineanu-Frank

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle